Felhívás!

RÖVIDEN

Vörös a Mihai Viteazul

A sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Kollégiumban hétfőtől áttérnek a piros forgatókönyv szerinti online tanításra, miután több diák és tanár koronavírussal fertőződött meg – tájékoztatott a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség. Ez azt jelenti, hogy több mint 1100 diák marad otthon, és tanul a hálózaton. A hatóságok azok után jutottak erre a döntésre, hogy megyénkben hétvégén összesen 89 új fertőzést regisztráltak.

Nagyméretű ellenőrző akció

Szombat este háromszéki illetékesek tartottak az egész megyére kiterjedő ellenőrzéseket: az akcióra a médiát is meghívták, ám az újságírók ezúttal távol maradtak. A rendőrök azt firtatták, hogy a polgárok betartják-e a koronavírus-járvány miatti előírásokat, a járvány megfékezését szorgalmazó szabályokat (mint például a maszkviselés). Lapzártáig még nem összesítették az ellenőrzések során azonosított szabálytalanságokat. 

Zajlanak az útjavítási munkálatok

Befejeződtek az alapozási munkálatok a sepsiszentgyörgyi Zathureczky Berta Központ mögött (Grigore Bălan tábornok sugárút). Az alapozást a Sepsi Útépítő vállalat végezte, az aszfaltréteget pedig egy szakcég fogja leönteni az időjárási körülmények függvényében, várhatóan október folyamán, erre a munkavégzési parancsot már kiadta az önkormányzat. Sepsiszentgyörgy önkormányzata a későbbiekben értesíti a lakosságot az aszfaltozás elkezdésének pontos idejéről, és felkéri a lakókat, hogy a munkálatok ideje alatt ne parkoljanak az említett szakaszon. A Csíki negyedben található Gelei József utcában már lerakták a szegélyköveket, és elkezdődtek a parkoló alapozási munkálatai. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.