Felhívás!

Röviden

Köpec felé, italgőzzel

Az október 9-ről 10-re virradó éjszakán, 2 óra körül a baróti rendőrség közlekedésrendészeti őrjárata a város Köpec felőli kijáratánál, a 131-es megyei úton ellenőrzés céljával állított meg egy személyautót. Az igazoltatásnál kiderült, a volánnál ülő férfi nem rendelkezik hajtási jogosítvánnyal. A rendőrök italszagot éreztek, elvégezték a szakszerű vizsgálatot, a férfi légalkohol-tesztje 0,47 mg/l szeszkoncentrációt mutatott. Vérvételre kísérték. A férfi ellen szeszes italok hatása alatt történő közúti járművezetés, illetve hajtási engedély nélküli közúti járművezetés miatt indul büntetőjogi eljárás. (bl) 

Cikcakkban a kommandói úton

Vasárnap, október 11-én 18 óra körül a Kovászna városi rendőrség illetékes ügyosztályát arról értesítették a 112-es telefonszámon, hogy Kommandó területén személyautó halad cikcakkban, az egyenes úton is kanyargósan. A rendőrök gyorsan a helyszínre hajtottak, és a 14-es megyei úton a jelzett autót feltartóztatták. A lakossági bejelentés igaznak bizonyult, a 42 éves gépkocsivezető leheletében 1,02 mg/l volt az alkoholkoncentráció. A törvénynek megfelelően laboratóriumi vérvételre kísérték, mert annak az eredménye a mérvadó a büntetőjogi eljárás jogi besorolásánál. (bl) 

Előpataki szekérbaleset

Vasárnap 16 óra körül a sepsiszentgyörgyi rendőrségre a 112-es telefonszámon érkezett bejelentés a 13E országúton történt közlekedési balesetről. A kivizsgálások jegyzőkönyve szerint egy 34 éves férfi lovas szekeret – egyes fogatot – irányított Árapatak irányába. Adott pillanatban a szekér nekiütközött egy másik lovas szekérnek, amely a menetirány jobb oldalán, az út szélén állomásozott. A koccanás után a haladó szekeret vontató ló megijedt, és inaszakadtából rohant az úton, néhány pillanatig irányíthatatlanná vált. Eközben a szekérről az úttestre zuhant két kisgyermek, egyikük 10 éves, a másik 11. Mindketten megsérültek, sebeik, zúzódásaik kórházi ellátást igényeltek. A két fogatos közül egyik sem volt szeszes italok hatása alatt. Gondatlanságból okozott testi sértés címén vizsgálja az ügyet a rendőrség. (bl) 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.