Hirdetés
Hirdetés

Röviden

És egyre terjed…

Miután keddi közleményében a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség bejelentette, hogy szerdától a bodzafordulói Mircea Eliade-líceumban teljesen, a szentgyörgyi Gulliver-óvodában, a Berde Áron Gazdasági Líceumban és a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceumban részlegesen áttérnek a piros forgatókönyvre, azaz az online oktatásra, szerdán újabb közleményt tett közzé az intézmény. Ebben további iskolákról van szó, ahol a koronavírus-fertőzöttség miatt kéthetes karantént rendelnek el egyes osztályoknak: a szentgyörgyi Váradi József-iskolában az III. A, IV. A, V. A, VI. A, VII. A, VIII. A és VIII. B online folytatja a tanulást, a speciális iskola egyik összevont előkészítő osztálya (I.D) szintén, valamint a Mihai Viteazul X. osztályának az a fele is, amelyik korábban a hibrid oktatás keretében látogatta az iskolát.

Csütörtökön is hasonló hírt kaptunk: a bodzafordulói Mihail Sadoveanu-iskolához tartozó virágospataki napközi is felzárkózott a korábban említett intézményekhez a két heti távoktatással, ez a tizenharmadik egység, ahonnan a vírus hazaküldi a gyerekeket. Október elsejétől viszont a Mikes Kelemen-líceum visszatért a jelenléti oktatásra, miután az két hétig az fel volt függesztve intézményben. (bodor)

Várják a véradókat

Vérre van szükség a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban. Újabb felhívást intézett a megyei kórház igazgatója a megye lakosságához annak érdekében, hogy a kórház vérellátása folytonos legyen. Arra kéri a lakosságot, hogy menjenek el vért adni a vércsoporttól függetlenül, hiszen az utóbbi időben csökkent a véradók száma, ami súlyos gondokhoz vezethet. Mint mondta, nemcsak a megyei kórház, hanem az ország több egészségügyi intézménye is vérhiánnyal küzd, ezért nagyon fontos, hogy minél többen menjenek el vért adni. (bús)

Börtönbe kísérték

Szerdán a megyei rendőrség letartóztatott és börtönbe kísért egy férfit, aki ellen elfogatási parancs volt érvényben. Az illetőt adócsalásért ítélte a bíróság 2 év és négy hónap szabadságvesztésre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük