Felhívás!

Röviden

Nem fizetik vissza a jegy árát

A sepsiszentgyörgyi strand vezetősége arra kéri ügyfeleit, hogy ellenőrizzék az időjárás-előrejelzést belépővásárlás előtt, mert az online megvásárolt jegyek árát nem fizetik vissza csak azért, mert a kliens – a rossz idő miatt – úgy dönt, nem megy fürödni. A Sepsi ReKreatív igazgatója, Bodor Loránd kifejtette, sajnos, voltak olyan esetek, amikor az emberek napokkal korábban megvásárolták a strandbelépőt, amit aztán a kedvezőtlen időjárás miatt nem akartak igénybe venni, emiatt panaszt tettek, holott a honlapon fel van tüntetve, hogy a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt nem érvényesített belépők értékét nem térítik vissza. „Mi egy szolgáltatást árulunk, a strand akkor is nyitva van, ha esik, tehát a jegyet fel lehet használni” –nyomatékosított Bodor. (Tímár) 

Szent Kinga-tábor Almásréten

Régi álom vált valóra azon a 44 áras területen, ami a kézdi­amási római katolikus egyház tulajdonában van a községhez tartozó Almásréten: tábort sikerült létesíteni. Molnár István, a helyhatósági választásokon újrázó korábbi polgármester elmondta: tíz éve felmerült, hogy kápolnát építenek a területen, de akkor csak a terület körbekerítéséig jutottak, illetve elnevezték Szent Kinga ifjúsági tábornak. Kopácsi Ferenc plébános tavaly pályázott a Bethlen Gábor Alapítványnál, és az anyaországból hárommillió forint értékű támogatást kaptak. Ebből a pénzből kiöntötték egy majdani épület alapját, és elkészült egy 12 x 6 méteres terasz is. A részletekre Kézdialmási Körképünkben visszatérünk. (bartos)

Megújult a kápolna tetőzete

A napokban befejezték a felsőcsernátoni katolikus kápolna tetőzetének javítását. A kápolnát 1986-ban főtisztelendő Bodó Imre nyugalmazott főesperes, akkori plébános építtette, azóta minden itt szolgáló plébános igyekezett rendben tartani, az utóbbi években viszont egyre több gond volt a tetőszerkezettel, az esőzések után a plafon beázott. Az idén ezt a gondot orvosolta a helyi tanács, amely a célra 7400 lejt szavazott meg. A munkálatokat Menyhárt Gáspár építőmester, egyháztanácsos végezte csapatával. Kedves Tibor plébános hálás a munkáért, és kéri a Magyarok Nagyasszonyát, a kápolna védőszentjét, hogy mindenkor járjon közbe e felszentelt helyért, a mennyei Atya védje meg földrengéstől, égi veszedelemtől és minden bajtól. (botár) 


Művelődési Napok

Augusztus 23–24-én szervezik meg az Ikafalvi Művelődési Napokat. A rendezvény vasárnap 15 órától hálaadó istentisztelettel kezdődik, 16 órától Gál Orsolya ikafalvi képzőművész tárlatát nyitják meg a faluházban, majd 19 órától a szentegyházi Ködszurkáló Kisszínház mutatja be Neil Simon Furcsa pár című előadását a faluháza udvarán. Hétfőn, augusztus 24-dikén 10 órától a gyerekeké a főszerep, különböző játékok, vidámság várja a programra látogatókat. A rendezvényt a Csernáton Község Tanácsa támogatta, a maszk viselése kötelező. (botár) 

Nótázás online

A világjárvány miatt idén csak online tartják meg az ötödik Huszár- és Katonadal Találkozót. A műsor szerkesztője Bálint Ferenc brassói tévés szakember. Szerverzői Csernáton Község Polgármesteri Hivatala, az IKA Egyesület, a Haszmann Pál Múzeum, a Pakó András Férfi Dalcsoport, valamint Ágoston József és Nagy Endre. Az idei találkozó ma 14.30-tól tekinthető meg az Erdélyi Magyar Televízióban, a brassói magyar adás műsorsávján.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. augusztus 22., 15:58
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Amilyen röviden csak lehet:
  Időpont: szombaton 13 óra 20 és 30 perc között.
  Helyszín: Szépmező felől a kartongyár felé hajló főút, s az ott levő félig kereszteződés az állomás felé.
  Filmkockákat érdemelne, a helytelen magaviseletű vezetők népszerűsítésére. A szépmezői úton, kényelmes követési távolságra érkezünk, négy személygépkocsi a jelzett helyszín felé. Az első kocsi semmi jelzés nélkül halad az állomás felé. A következő három (az elsőt én vezetem) jelzi szándékát eltérni a kartongyár felé. Ekkor kartongyár felől kitér egy személygépkocsi a mezei jobb sávra, semmi pillanat alatt érkezik nyomában egy OT rendszámú autó az állomás felől, ami mintha gyorsítana. (Az ütközést szinte nem tudom elkerülni, szerencsém volt a követőmmel, aki csak nem ült be a faromra) A lélektani pillanat még nem telik le, a térési manőverbe kezdünk, a gyár felől kitérő harmadik kocsi egy rendőrduba, mintha az OT – ések nyomába eredtek volna.
  A mezőn ácsorgó első elosztó lábazatig nem érték be. Lehet nem is akarták. Vagy nem volt ép fiola náluk sem. Ez lett volna, ha mi vagyunk abban a kocsiban? (k.é.)

  • User
   Dátum: 2020. augusztus 25., 17:49
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Most már értjük, nem voltunk tervbe véve, hát kusti!
   Hétvégén a Kovászna megyei rendőrség és a csendőrség csapatai, brassói segédlettel, erdészeti kihágások elleni, közúti és közbiztonsági megelőző akciókban vettek részt Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Kovásznán. Leigazoltattak 296 személyt, 41 gépjárművet ellenőriztek, és kiróttak 42.672 lejnyi büntetést.
   Máskor megkérdezzük, hol lesz szűrés(?), hogy ne menjünk arra, az élerveszély elkerülése érdekében.