Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Parkolók és közösségi tér

Parkolók és közösségi terek kialakításán dolgoznak az Új negyedben Sepsiszentgyörgyön – nyilatkozta Antal Árpád polgármester. A Domb utcai buszmegálló körül új parkolóhelyeket alakítottak ki, és átköltöztették a taximegállót is, ugyanakkor egy új minipark kialakításán dolgoznak jelenleg. A buszmegálló mögötti közösségi tér hasonló lesz a Dália utcaihoz, fedett terület kis padokkal, ahová a lakók ki tudnak ülni. A polgármester kifejtette: tudja, hogy sokan neheztelnek, amiért nem parkolót alakítottak ki ott is, de tudni kell, hogy a környéken a felújítás után nőtt a parkolóhelyek száma, és azok is kell kapjanak valamit, akiknek nincs autójuk, így ez a tér az övék lesz. Egy másik helyszín, ahol nemsokára parkoló lesz, az a „Dollár piaccal” szembeni terület – amit egyébként most is parkolónak használnak –, a dokumentációt már elindították, és egy rendezett helyet alakítanak ki a lakóknak. (bús) 

Magasban rekedtek

Szombaton délután egy elektromos meghibásodás miatt leállt egy emelőkarral felszerelt autó önvezérlője, amelyen éppen két munkás dolgozott. A szakemberek a sepsiszentgyörgyi Sajtó utcában lévő egyik ingatlan villámelhárító rendszerén dolgoztak, amikor a magasba, az emelőszerkezet fémkosarában ragadtak, ezért kértek segítséget a sepsiszentgyörgyi tűzoltóktól. Az életmentők a helyszínre siettek, és egy speciális jármű segítségével kimentették a 2 munkást a magasban rekedt fémkosárból. (tt) 

Frontálisan ütköztek

Két személy vesztette életét vasárnap délben a 11-es országúton történt autóbalesetben.


A Kovászna Megyei Készenléti Felügyelőség tájékoztatása szerint Ojtoz közelében személygépkocsi ütközött egy nyerges vontatóval. Az esethez a rohammentősök, két mentőautó és egy SMURD-helikopter is kiszállt. Négy felnőtt és két gyerek sérült meg, a személygépkocsi roncsai közül két személyt (31 éves sofőrt és a mellette ülő 50 éves nőt) nem tudtak megmenteni. A két gyereket (5 éves és 11 hónapos) a brassói kórházba szállították, a személygépkocsi harmadik, felnőtt sérültjét (26 éves nő) helikopterrel vitték Marosvásárhelyre. 

Szekérrel a háznak

Pénteken 18 óra körül a 131-es megyei úton, Vargyason történt közúti baleset. Egy 75 éves férfi szekérrel tartott Barót irányába, amikor elvesztette uralmát a lovak fölött, a jármű lehajtott az úttestről, és egy ház sarkának csapódott. A baleset során a szekeres könnyen sérült. Az idős férfi nem fogyasztott alkoholt. 

Biciklist ütöttek el

Pénteken ugyancsak 18 óra körül riasztották a sepsiszentgyörgyi rendőröket, miután az 1918. december 1. és a Nicolae Bălcescu utcák kereszteződésében közúti baleset történt. A helyszínen kiderült, hogy egy 76 éves nő az 1918. december 1. úton éppen az állomás-központ útirányban haladt, amikor az említett kereszteződésben balra kanyarodott anélkül, hogy elsőbbséget adott volna egy éppen biciklivel közlekedő, az ellenkező irányból érkező 65 éves nőnek. A biciklis könnyű sérülésekkel megúszta a gázolást – tájékoztatott Radu Stroe, a megyei rendőrség szóvivője. A sofőr nem fogyasztott alkoholt. 

Halálos gázolás

Mint arról már beszámoltunk, csütörtökön, augusztus 13-án riasztották a 112-es sürgősségi hívószámon a megyei rendőrséget, miután Csernáton közelében halálos gázolás történt. Lapzártáig a megyei rendőrség nem szolgált részletes adatokkal, ezeket utólag közölték, így derült ki, hogy a 43 éves sofőr éppen Kézdivásárhely–Brassó irányába, a 11-es országúton haladt autójával, amikor a 35 éves nő, a közelben dolgozó napszámos kiszaladt az úttestre, és a jármű elgázolta. A helyszíni vizsgálat során kiderült, hogy az áldozat szabálytalanul kelt át az úttesten. A sofőrt alkoholszondáztatták, ennek eredménye negatív lett, továbbá vérvételre is bekísérték. Az ügyben nyomozás zajlik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük