Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Elgázolt motorbiciklis

Nem adott elsőbbséget, és ütközött egy szemből, szabályosan közlekedő motorkerékpárossal csütörtökön egy 31 éves, személygépkocsit vezető férfi a szentgyörgyi Oltmező utcában. A sérült motorost kórházba szállították. 

„Mesterembereket” kaptak el

Múlt csütörtökön, egy házkutatás után előállítottak két, bodzafordulói illetőségű férfit, akik a vád szerint július végén nagyobb mennyiségű építőanyagot loptak egy cég telephelyéről. 

Orvvadászok célkeresztben

A Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleménye szerint a minap három háromszéki színhelyen történtek házkutatások orvvadászattal és törvénytelen, jogtalan fegyvertartással kapcsolatosan. Az érintett személyekkel szemben a bűnvádi eljárás már megkezdődött, a nyomozók bűnjeleket, bizonyítékokat gyűjtenek. A hétvégén tíz másik megyében (Hargita, Maros, Galac, Dâmbovița, Arad, Dolj, Konstanca, Prahova, Mehedinți, Hunyad) volt több tucatnyi házkutatás. A célzott helyszíneken árucsempészés, pénzmosás, rablás, minősített lopás, nemi erőszak és informatikai bűncselekmény elkövetőinek, illetve gyanúsítottjainak telephelyeit vizsgálták. A belügyminisztérium a korábbinál is határozottabb, hatékonyabb lépésekre szánta el magát a bűnözés visszaszorításának, a közbiztonság erősítésének érdekében. (bl) 

Szombattól kötelező a maszkviselés

A kézdivásárhelyi Sürgősségi Esetek Helyi Bizottságának augusztus 7-ei határozata alapján a COVID-19 terjedésének megelőzése érdekében augusztus 8-án, szombat reggel 8 órától Kézdivásárhelyen és a közigazgatásilag hozzá tartozó falvak (Oroszfalu, Sárfalva, Szászfalu és Nyujtód) területén kötelező a védőmaszk viselése úgy, hogy eltakarja az orrot és a szájat, minden 5. életévét betöltött személy számára a zárt terekben, és az alábbi szabadtéri helyszíneken: piacok és vásárok, beleértve a Gábor Áron téren zajló hagyományos termékek vásárát is, várótermek (buszmegállók és vonatállomások) 8–20 óra között, minden szabadtéri eseményen a rendezvényen teljes ideje alatt, egyházi eseményeken a szertartás teljes ideje alatt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük