Felhívás!

RÖVIDEN

Figyeljünk a méhekre, szúnyogirtás lesz!

A nem megfelelő időjárási körülmények miatt korábban elhalasztott szúnyogirtásra jövő hét elején kerül sor Sepsiszentgyörgyön, a méhek védelme érdekében két időpontban.
A méhtartó gazdák kérésére a hétfő esti, repülőből való permetezési akcióra 20 óra után kerül sor, és egészen naplementéig tart. A későbbi kezdés miatt egy második időpontban is szükség lesz a permetezésre, ez kedden reggel 6 és 8 óra között történik. A földi permetezés hétfőn este zajlik a parkokban és a patakmedrekben.
A vegyszer megfelelő tanúsítvánnyal rendelkezik az Egészségügyi Minisztérium részéről, és nem jelent veszélyt az emberek és állatok egészségére.
A második permetezés az első permetezéstől számított 10-14 napon belül zajlik az időjárási körülményektől függően, az időpontról az önkormányzat értesíteni fogja a lakosságot. 

Ma lesz a szúnyogirtás Kézdivásárhelyen

Kézdivásárhely polgármesteri hivatala felhívja a lakók figyelmét, hogy ma reggel 6 és 10 óra között szúnyogirtásra kerül sor a céhes városban.
A permetezést repülőből végzik Kézdivásárhely egész területén és a közigazgatásilag hozzá tartozó falvakban (Nyujtód, Sárfalva, Szászfalu, Oroszfalu), valamint a parkokban (Gábor Áron tér, Millennium- és Molnár Józsiás-park).
Az alkalmazott rovarölő Cymina Plus Cypermethrin nevű hatóanyagot tartalmaz, amely mérgező a méhekre. Kézdivásárhely polgármesteri hivatala felhívja a méhészek figyelmét, hogy ne engedjék szabadon a méheket az említett időszakban.
A felhasznált szert tesztelte és jóváhagyta az Egészségügyi Minisztérium, és semmilyen veszélyt nem jelent az emberekre és állatokra. 

Öngyilkossággal fenyegetőzött

Felmászott egy férfi pénteken este egy sepsiszentgyörgyi, Csíki negyedi négyemeletes tömbház tetejére, és azzal fenyegetőzött, hogy leugrik onnan, miután megbüntették csendháborításért. Egy sürgősségi hívás nyomán rendőrök és csendőrök érkeztek a helyszínre, és hosszú perceken keresztül próbálták jobb belátásra bírni, végül sikeresen, a fenyegetőző visszament a lakásába. Kiderült, ott korábban vita alakult ki a családban, miután közrend- és közcsendháborítás miatt 500 lejre bírságolták meg az egyenruhások. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.