Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Kislányával elesett a kerékpáros

A 32-es számú háromszéki megyei út sepsiszentkirályi szakaszán történt, a 112-es megyei út közelében szerdán este tíz óra körül. Egy hölgy kerékpárral haladt, amikor egy óvatlan pillanatban egyensúlyát vesztette, és az úttestre esett. A kerékpárra szerelt különleges ülőkén volt a hölgy 2 éves kislánya is. Az esés következtében anya és kislánya is sérüléseket szenvedett, kórházba vitték őket sebeik, zúzódásaik orvosi ellátása végett. A baleset helyszínén az útburkolat körülbelül 15 centivel magasabban van az útszéli padkánál, vagyis a gyalogosok, kerékpárosok által használható keskeny járdarésznél, és a baj akkor történt, amikor a hölgy az úttestről lehajtva azon a sávon akart továbbhaladni. Gondatlanságból történt testi sértés okán vizsgálódik a rendőrség. (bl) 

Razzia Kézdivásárhely környékén

Július 22-én a belügyminisztérium többféle alakulatának (rendőrség, helyi rendőrség, csendőrség stb.) 64 fős csapata a kézdialmási magánerdészettel közösen végzett összehangolt ellenőrzéseket Kézdivásárhely övezetében, a közeli településeken. Igazoltattak 311 személyt, ellenőriztek 169 járművet és 19 céget, kereskedelmi társaságot. Az észlelt törvénysértések, szabálysértések okán kiszabott 73 pénzbírság összege megközelíti a 75 ezer lejt. Az igazoltatások során azonosítottak egy 45 éves férfit, aki ellen a Kézdivásárhelyi Bíróság korábban börtönbüntetés-letöltési parancsot adott ki. A férfit őrizetbe vették, és megkezdi a szabadságvesztés letöltését. (bl) 

Kilenc fafuvar négy szállítólevéllel

A július 9–21. időszakban a háromszéki rendőrség az erdőőrség területi felügyelőségével közösen járőrözött, ellenőrizte a fakitermeléssel, szállítással, feldolgozással kapcsolatos törvények betartásának mikéntjét. Többek között fény derült arra, hogy egy szakvállalat összesen kilenc rakomány faanyagot szállított négy fuvarlevéllel, emellett egy kitermelési engedélynél is hibát találtak. A céget 12 ezer lejre megbírságolták, és elkobzás végett lefoglaltak 27,9 köbméternyi bükk tűzifát 4715 lej értékben. A Brassó és Kovászna megyei erdőőrség a továbbiakban is folytatja az ellenőrzéseket, járőrözéseket, bejelentések alapján történő helyszíneléseket Háromszék területén. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. július 25., 21:50
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Kezdin a Gyarak utcaba a csaladorvosi rendelok elott a jardaba tatong egy kb.2 meter mely lyuk.Mar egy parszor betomtek de a viz mossa az ut es a jarda alapjat.Unios penzbol jo munkat vegzet a kivitelezo ceg.A varos”vezetes”megvarja amig bekovetkezik egy tragedia ,vagy kiassak es megoldjak vegre a problemat.