Felhívás!

RÖVIDEN

RÖVIDEN Kovászna megye

Tizenketten kórházban
Vasárnap a háromszéki tűzoltókat riasztották, miután Imecsfalva és Zabola között, a 121-es megyei úton történt súlyos közúti baleset. Az életmentők a nagyszámú sérültre való tekintettel a vörös kódjelzést is érvénybe léptették, a helyszínre egy roncsvágásra használatos járgánnyal, 4 mentőautóval, 1 rohammentővel, illetve egy speciális, egyszerre több sérült szállítására alkalmas járművel siettek. „A baleset 12 személyt: 7 felnőttet és 5 gyermeket érintett, illetve az egyik autó sofőrje a roncsok közé szorult” – tájékoztatott Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője. A helyszíni elsősegélynyújtás után minden személyt a sepsiszentgyörgyi, illetve a brassói sürgősségre szállítottak. Lapzártáig nem tudtuk kideríteni, hogy sikerült a képeken látható 2 személygépkocsiba 12 személynek beülnie. 

Frissítés

A rendőrségi jelentésből kiderült, hogy a baleset egy előzés közben történt. Az előzött autónak kihasadt a jobb első kereke, a jármű emiatt átsodródott az ellentétes sávra, és összeütközött az előzésben levő személygépkocsival. A karambol ereje mindkét autót az árokba borította. A tizenkét sérült között van egy 32, egy 38 és egy 28 éves felnőtt és egy 6 és egy 10 éves gyerek az egyik autóból. A másik járműben egy 46, egy 30, egy 35, egy 60 éves felnőtt és egy 5, egy 12 és egy 15 éves kiskorú sérült.

 

25 ezer lejes bírság
A koronavírus miatti szigorítások tükrében több tucat háromszéki egységet ellenőriztek az illetékesek (57 megyei rendőr, 18 csendőr, 17 helyi rendőr, illetve az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóság képviselője), azt firtatva, hogy a polgárok, vállalkozók betartják-e a törvény idevágó előírásait, amelyek a koronavírus terjedését fékeznék. Csupán pénteken este összesen 58 kereskedelmi egységet, vállalkozót ellenőriztek, két alkalommal bírságoltak összesen 25 ezer lej értékben. Az ellenőrző akciók folytatódnak. 

Egy kiló kannabiszért
22 éves, Kovászna megyei illetőségű fiatalembert tartóztattak le múlt csütörtökön Kolozsváron, miközben épp egy kilogrammnyi kannabiszt próbált értékesíteni, 25 ezer lejért. Lakásán, ahol bejelentés nélkül tartózkodott, találtak még 300 grammnyi anyagot, egy elektronikus mérleget és egy kannabisz morzsolót. Kérelmezték 30 napos előzetes letartóztatásba helyezését. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. július 13., 9:09
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Egyszeru mivel a golf 5 szemelyes,a zafira meg 7 szemelyes ami 12 ember. Viszont pontosabban,csak az tudja melyik autoban,hanyan ultek,akik erintettek. Mihamarabbi gyogyulast mindenkinek. Lehetett volna rosszabb is ebbol,de szerencsere nem lett.