Felhívás!

Röviden

Vonattal ütközött

Június 7-én, kedden reggel 10 óra körül riasztották a megyei rendőrséget, miután Málnásfürdőnél, a vasútátkelőnél történt közúti baleset. A helyszíni vizsgálatok során kiderült, hogy egy 55 éves sofőr, éppen a DC44-es jelzésű községi úton közlekedett, ám nem vette figyelembe a vasútátkelőnél villogó fényeket, illetve a hangjelzéseket is figyelmen kívül hagyta, így az éppen érkező vonattal ütközött. A baleset következtében a sofőr súlyosan megsérült. 

Bűzlenek a hulladékgyűjtők

Megyeszékhelyi olvasóink jelezték, hogy a nagy melegben jobban bűzlenek, és szennylé folyik ki a sepsiszentgyörgyi kukákból, és arra voltak kíváncsiak, hogy rendszeresen tisztítják-e ezeket. Máthé László, a Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetője érdeklődésünkre kifejtette, hogy zajlik a szemeteskukák mosása, mi több, egy új speciális mosóautót is vásároltak.
– A szelektív kukákat is mossuk, új matricákat ragasztunk rájuk: az Állomás negyedben, illetve a Lenin negyed egyik felében végeztünk ilyen munkálatokat. Kedden is két autónk volt üzemben, egyik a kukákat, a másik a szelektív hulladékgyűjtőket tisztította – magyarázta Máthé. 

Kilencezren „szabadságoltak”

A kereskedelemben igényelte a legtöbb egység a kényszerszabadságoltak után járó támogatást, pontosan 318 esetben – derül ki a Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Hivatal július elején közzétett statisztikájából.

A szálloda- és vendéglátóiparban 150, építkezésben 7, szállításban 71 vállalkozás számára igényelték a kormány által ígért támogatást, de 45 fogászat, 30 szabadidős vagy sportközpont, 27 oktatással foglalkozó, 9 kulturális téren tevékenykedő és 4 adminisztrációs cég is élt a lehetőséggel. A fizetéstámogatás, amely fejenként nem lehet több, mint az országos bruttó átlagbér 75%-a, azoknak volt kiutalható, akik legalább 15 napot töltöttek kényszerszabadságon. Ez a szükségállapot két hónapjában, március és május 15. között átlag 9000 ideiglenes munkanélkülit jelentett. Ahol felvették a munkát és visszahívták az embereket, az állam további három hónapig az alapfizetések 41,5 %-át adja az alkalmazónak további támogatásként.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások