Felhívás!

Röviden

Bevetésen a hegyimentők

Gombászni indult, idős családtagjuk eltűnését jelentette vasárnap a hegyimentő-szolgálatnak egy ozsdolai család. A 76 éves személyt kétórás keresés után épségben megtalálták. Miközben ezen a bevetésen voltak a hegyimentők, újabb hívást kaptak: Zabrató környékén, egy nehezen megközelíthető helyen történt motoros balesethez hívták őket, ám a mentősök korábban a helyszínre értek, és a súlyosan sérült férfit helikopterrel szállították kórházba. Rövid időn belül ez a második súlyos terepmotoros-baleset, májusban a Bodoki-csúcs közelében mozgósították a hegyimentőket egy súlyos fejsérülést, többszörös törést szenvedő motoros mentéséhez.

Eltűnt, keresik

Már hónapok óta elhagyta otthonát, de csak a múlt csütörtökön jelentették eltűntként a rendőrségen a 21 éves Belciug Bianca-Elenát. A fiatal lány önszántából távozott papolci otthonából, hozzátartozói azóta nem hallottak felőle. Aki bármilyen információval tud szolgálni a hollétéről, főként azok a személyek, akik a közösségi hálón vagy telefonon tartották vele a kapcsolatot, jelentkezzen a 112-es sürgőségi számon.

A lány 1,65 méter magas, vékony testalkatú, körülbelül 55 kg. Hosszú, vörös haja, és zöld szeme van.

Higiéniai csomagok a fogyatékossággal élőknek

A sepsiszentgyörgyi Szociális Támogatási Igazgatóság  július 1-től higiéniai csomagokat oszt a fogyatékossággal élő személyeknek. Ezeket a csomagokat azok a pótlistán szereplő súlyos (1-es fokozatú) fogyatékossággal élő személyeknek osztják, akik havi fogyatékossági járulékban részesülnek és nincs beteggondozójuk, a Hátrányos Helyzetű Emberek Támogatása Operatív Program (POAD) keretén belül.

A higiéniai csomagok fogkefét, fogkrémet, folyékony szappant, sampont és mosószert tartalmaznak. A csomagokat Sepsiszentgyörgyön a Gyár utca 41. szám alatt lehet átvenni, eredeti személyazonossági igazolvánnyal minden munkanapon, 9–14 óra között.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.