Felhívás!

RÖVIDEN

Vasárnapi koronavírus-összesítő
Az Országos Közegészségügyi Intézet jelentése szerint Kovászna megyében 277 az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma – tájékoztatott a prefektúra. A járvány kezdete óta 235 személyt minősítettek gyógyultnak megyénkben; 30 koronavírussal fertőzött személy áll kórházi kezelés alatt. Az elmúlt 24 órában egy újabb fertőzöttet jegyeztek. A megyében eddig 5294 tesztet végeztek el. 11 személy van intézményes karanténban, őket orvosi megfigyelés alatt tartják; további 350 személy tartózkodik lakhelyi elkülönítésben. Egy személy távozhatott az elmúlt 24 órában intézményes karanténból, 92-en pedig lakhelyi elkülönítésből. A rendőrség és a csendőrség 382 személy esetében ellenőrizte a törvények tiszteletben tartásának módját, illetve 36 kereskedelmi társaságnál, vállalkozásnál is tettek látogatást. 

Ülésezett az SZNT Állandó Bizottsága
Június 26-án Sepsiszentgyörgyön ülésezett a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága. A megbeszélésen a széki elnökök és a polgári kezdeményezés feladatainak összehangolásáért felelős operatív bizottság tagjai is részt vettek. A jelen lévők áttekintették és értékelték a nemzeti régiók védelmében indított polgári kezdeményezés aláírásgyűjtésének eredményeit, és meghatározták az elkövetkező időszak teendőit. Ennek jegyében az Állandó Bizottság egységes szavazattal erősítette meg azt a meghatalmazást, amelyet 2012. augusztus 4-i ülésén fogadott el, és amely által felhatalmazta Izsák Balázst, a Székely Nemzeti Tanács elnökét, hogy „a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés bizottságának képviselőjeként tegyen meg minden törvényes lépést a polgári kezdeményezés sikeressé tétele érdekében”. Ugyanakkor „tegyen meg minden szükséges lépést, hogy Székelyföld markánsan jelen legyen az európai etnoregionális mozgalmakban, ezáltal is növelve Székelyföld területi autonómiatörekvésének súlyát a nemzetközi életben”.
(A Székely Nemzeti Tanács
Sajtószolgálata)

Újra lehet szabadtéri esküvőket tartani
Sepsiszentgyörgy önkormányzata felhívja a házasulandó párok figyelmét, hogy újra lehet szabadtéri esküvőket tartani a város magánterületein. Közterületen ez nem engedélyezett! 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.