Felhívás!

Röviden

Tűz ütött ki a húsfeldolgozóban

Pénteken délután kigyulladt Sepsiszentgyörgyön egy ingatlan, a Kovács mészárszék és vágóhíd egyik épülete. A tüzet valószínűleg egy meghibásodott kábel miatti rövidzárlat okozta. A riasztást követően a Kovászna Megyei Készenléti Felügyelőség öt speciális tűzoltóautóval érkezett a helyszínre, de az uzoni önkéntes tűzoltóság autója, valamint egy SMURD-mentő is segített az oltásban, mentésben. Szerencsére személyi sérülés nem történt. A lángokat húsz hivatásos és önkéntes tűzoltó oltotta el mint­egy három óra alatt, a tűz a tetőszerkezet 750 négyzetméterét és a padlást érintette, ahol különböző hústermékeket füstöltek. A tető teljesen leégett, de a tüzet idejében megfékezték, így nem terjedt át a szomszédos raktárhelyiségre – tájékoztatott a Kovászna Megyei Készenléti Felügyelőség.
A Kovács húsfeldolgozó tulajdonosai szombaton önkéntesek segítségével próbálták megmenteni azokat a termékeket, amelyeket nem ért el a tűz az épületben. 

Két metropoliszövezet a megyében

Metropoliszövezetnek minősül a municípiumok és azok 30 kilométeres vonzáskörzete, anélkül, hogy az meghaladná a megyehatárt – tájékoztat a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság a belügyminisztérium által továbbított pontosítás nyomán. Eszerint megyénkben saját felelősségre kitöltött nyilatkozat és munkáltatói igazolás nélkül lehet közlekedni Sepsiszentgyörgy és Kézdivásárhely 30 kilométeres körzetében, a megye határain belül. 

Újraindul a Polyp TV

Mával kezdődően a Polyp TV részben ismét elkezdi sugározni megszokott adásait. A helyi tévé hétfőn, szerdán és pénteken 17.30-tól (ismétlésben kedden, csütörtökön és szombaton 9 órától) híradóval jelentkezik, a kulturális és sportmagazinok a jelenlegi állapot miatt szünetelnek, helyettük régebbi adásaikból szemléznek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.