Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Partnerség a járványellenes küzdelemben

A Kovászna Megyei Prefektúra és a Román Vöröskereszt területi szervezete együttműködési megállapodást kötött a koronavírus-járvánnyal szembeni küzdelem hatékonyságának erősítése érdekében. Iulian-Constantin Todor prefektus és Papp J. Adolf, a Kovászna Megyei Vöröskereszt igazgatója szerdán arról tárgyalt, hogy a két intézmény partnerségi hozzájárulással tesz lépéseket csaknem kétszáz lélegeztetőgép minél hamarabbi beszerzése érdekében. A háromszéki vészhelyzeti parancsnokság véleményezésének függvényében a kettős partnerséghez esetleg további intézmények is csatlakozhatnak, például a közegészségügyi igazgatóság, több kórház, továbbá önkormányzatok és mások.
A kórházi lélegeztetőgépek szállítója bukaresti kereskedelmi társaság, amelynek Brassóban is van képviselete. (bl) 

Versenyvizsga nélkül alkalmazhatnak

Több állást is meghirdetett a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház a rendkívüli helyzetben. Mint ismeretes, a szükségállapot alatt versenyvizsga nélkül alkalmazhatnak személyzetet. A kórházban hatvan állásra várnak jelentkezőket: 25 ápolót, 15 takarító személyzetet és 10 beteghordozót keresnek. Azokat, akiket alkalmaznak, a kórház különböző osztályain helyezik el, attól függően, hogy hol van rájuk szükség. A munkaszerződés meghatározott időre szól, az alkalmazáshoz szükséges dokumentáció a kórház honlapján érhető el – tájékoztattak. A kéréseket, önéletrajzokat és más iratokat e-mailben is el lehet küldeni a címre, vagy be lehet nyújtani személyesen naponta 11 és 12 óra között a kórház adminisztratív osztályán. 

Részegen megverte élettársát

Április 11-én délelőtt riasztották az előpataki rendőröket, hogy egy nappal korábban, 18 óra körül egy 32 éves férfi ittasan hazatérve bántalmazta 31 éves élettársát. A nő megtagadta az orvosi ellátást, a helyszíni vizsgálat után az egyenruhások ideiglenes távoltartási parancsot bocsátottak ki. Az ügyben kivizsgálás indult.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. április 19., 17:55
    ÉRTÉKELÉS: 3

    19 apr.2020 Kezdivasarhely,Vagohid utca:a Torja es a Kaszon pataka -a vasut mellett-kozt tanyaszo juh sereg attjon a Torja patakan es a Vagohid utcaba egy magan teruleten legeltettek.Ez mig szinte rendbe is lenne DE,a juhokat (9)kilenc kutya kiserte-a varos belteruleten-eggyik kutya nyakan se volt bot.A juhaszokra nem vonatkozik semmi torveny?Ha a kutyak megtamadnak egy gyermeket vagy felnotet? 9 kutya masodpercek alatt szejjel kapnak barkit.Tudtommal itt az utcaba se farkas se medve .Nyullik a sajt de azert ekkora felelotlenseget!!!!!!