Felhívás!

Röviden

Okos ötlet

Az RMDSZ kézdivásárhelyi szervezete olyan, Kézdivásárhelyen és környékén tevékenykedő termelők adatbázisát készítette el, akik telefonos megrendelés alapján vállalják az általuk előállított termékek házhoz szállítását. Közleményük szerint ezzel a kezdeményezéssel az a céljuk, hogy a lakosság megismerje a helyi termelők kínálatát, és lehetőség legyen azok megvásárlására. Az adatbázist folyamatosan bővítik, várják más kézműves termelők jelentkezését is Facebook-oldalukon.

 

Interaktív képzés

A Sepsi Helyi Akciócsoport Egyesület április 14–24. között online tájékoztató találkozókat szervez a POR/GALSEPSI/2020/9/01/OS9.1 és POCU/GALSEPSI/2020/5/01/OS 5.1 számú pályázati kiírásairól Sepsiszentgyörgy Helyi Fejlesztési Stratégiája megvalósítása céljából. Az interaktív képzés online előadások és videókonferenciák formájában zajlik, amelyek tartalmaznak 6 bemutatót, 4 műhelygyakorlatot és 6 egyéni feladatot. A részvétel ingyenes. Részletek a www.galsepsi.ro honlapon.

 

Távhúsvét Kálnokon

Szabó Adél kálnoki unitárius lelkipásztor elmondta, nagypénteken is és vasárnap is ott lesz a templomban, az Úr asztalát megteríti, imádkozik, és úrvacsorát vesz, de hívek sajnos, nem jöhetnek. Hozzátette: az egyház vezetősége azt ajánlja a hívőknek, hogy kapcsolódjanak be interneten vagy a rádión keresztül valamelyik istentiszteletbe. „A hívek egy része idősebb, nem mindenkinek van lehetősége a közösségi hálóhoz kapcsolódni, ezért immár negyedik hete, hogy imádságokat, elmélkedéseket írok le, amelyekhez hozzáteszem a járványhoz kapcsolódó információkat. Ezeket kinyomtatom és eljuttatom a kálnoki hívekhez és a bodoki unitárius leányközség tagjaihoz is” – mondja Szabó Adél. A kálnoki református templom szintén hívek nélkül ünnepli a feltámadást.

(ea)

 

Felfüggesztett elbírálások

Sepsiszentgyörgy önkormányzata felfüggeszti a sport- és ifjúsági pályázatok elbírálásának folyamatát, illetve elhalasztja a kulturális pályázatok szerződéseinek aláírását a szükségállapot végéig. A kulturális pályázatok elbírálása már megtörtént, idén 120-an pályáztak kulturális tevékenységek megszervezésére, melyből 84-en kaptak pozitív értékelést.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.