Felhívás!

Röviden

Útlevél csak sürgős esetekben

A következő egy hónapban csak azok útlevélkérését fogadják el, akik dokumentumokkal bizonyítják, hogy a következő harminc napon belül halaszthatatlanul külföldre kell utazniuk – derül ki az útlevélosztályt működtető prefektúra tegnapi közleményéből. Programáltatni kizárólag online, a www.epasapaorte.ro honlapon lehet, de ez a módszer Kovászna megyében már eddig is kiemelkedően jól működött. Az ügyfeleket arra kérik, pontosan tartsák be a kért időpontot, ne érkezzenek sokkal hamarabb, hogy ne kelljen hosszabb ideig zárt térben, esetleg többedmagukkal várakozniuk.
A járvány hozta változás, hogy az útleveleket kérésre futárszolgálattal haza küldik, a szolgáltatás nem ingyenes (ára 8 lej + áfa), de nem kell személyesen bemenni az úti okmányért. Az útlevélosztályon szünetel a meghallgatás. 

Vérhiány van!

Véradókat várnak a sepsiszentgyörgyi vérközpontba, mivel vérhiány van – hívta fel a figyelmet dr. Andy Rosin, a megyei transzfúziós központ vezetője. Mint írta, a központban folyamatosan fertőtlenítenek, és a véradás biztonságos körülmények között történik. Hozzátette: a jelentkezőkön nem végeznek COVID–19 tesztet, viszont egy sor más vizsgálatot igen, amivel kizárják a betegség gyanúját. A donorokat higiénikus, fertőtlenített környezetben fogadják, kizárva a vírusfertőzés lehetőségét. Fontos tudni, hogy a véradók minimális testsúlya 50 kg, és csak felnőttek adhatnak vért. Véradás előtt étkezni kell és sok folyadékot inni. 

Szemét-ügy Gidófalván

Ismételten tűz volt a gidófalvi romanegyed mellett, miután a múlt héten már egyszer nagy erőkkel vonult ki a tűzoltóság ugyanoda, az égő szemetet oltani. Kedden a két tűzoltóautóval érkező tűzoltók rövid időn belül másodjára oltották a mintegy 100 négyzetméteren égő szemetet, amelyet feltehetően a közeli lakosok gyújtottak meg, „takarítás” céljából. Nemcsak a romák, mások is oda hordják a szemetet autóval, szekérrel. A szemetelők beazonosítását szolgálná – többek között – az is, hogy a községvezetés térfigyelő kamerákat szereltetne fel minden Gidófalvához tartozó faluban és a községközpontban is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.