Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Új perspektíva a Sapientiánál

Megkapta a Sapientia EMTE sepsiszentgyörgyi tanulmányi központja a Romániai Felsőoktatás Minőségét Biztosító Ügynökség engedélyét, hogy elindítsa az erdőmérnöki képzést. Így ősztől az agrármérnöki mellett most már erre a szakra is lehet jelentkezni 25 ingyenes, illetve 5 fizetéses helyre, a képzés négy­éves. A szak elvégzése esetén a hallgatók erdőmérnökként, üzemtervező mérnökként, csemetekert-felügyelőként helyezkedhetnek el. 

Baróton is tájékoztatnak

A Volt Politikai Foglyok Kovászna megyei szervezete értesíti a baróti körzet tagságát és mindazokat, akik részesülnek a 1990/118-as kárpótlási törvény által nyújtott jogokból, hogy megyei vezetőségük március 5-én 10–12 óra között Baróton, a polgármesteri hivatal tanácstermében ismerteti a tavaly módosított törvényt. „Mivel a kézdivásárhelyi kiszállásunk alkalmával arról győződtünk meg, hogy többen félreértették a megjelent törvényt, szükségesnek tartjuk ismertetni, hogy a kommunista diktatúra idején üldözötteket (elítéltek, kitelepítettek, kényszerlakhelyesek, etnikai üldözöttek, özvegyek stb.) milyen kárpótlási jogok illetnek meg. Egyúttal lehetőséget biztosítunk arra, hogy a tagdíjakat (idei és elmaradottat) kifizessék” – közölte Török József elnök. 

Pályázati eligazító

Egyházak, civil szervezetek, egyesületek, alapítványok képviselői számára tartanak pályázati eligazítót március 5-én, csütörtökön 11 órától Kovászna Megye Tanácsának nagy gyűléstermében. Kovászna Megye Tanácsa idén is nyolc kategóriában hirdetett pályázatot, többek között kulturális és szabadidős programok, rendezvények szervezésére, kiadványok megjelentetésére, népviselet, örökségvédelmi és sportprojektek résztámogatására, de falugondnoki szolgálat biztosítására és egyházi ingatlanok karbantartására, restaurálására is lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni. <<

Székely szabadság napja

A Székely Nemzeti Tanács autóbuszokat indít március 10-én, kedden Marosvásárhelyre a székely szabadság napjára. Iratkozni lehet Sepsiszentgyörgyön, a székházban (Konsza Samu utca 21. szám, telefon: 0267.318.180), Illyefalván Benkő Samunál (0765.017.091), Uzonban Ambrus Lászlónál (0752.208.117), Árkoson Tóth Kálmánnál (0755.593.093), Kézdivásárhelyen Bakk Lászlónál (0746.777.981) és Kovásznán Ferencz Botondnál (0726.187.753).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük