Felhívás!

RÖVIDEN

Karantén megyénkben
Olaszországból érkezett családot helyeztek karanténba Bodzafordulón. Iulian Constantin Todor prefektus tegnap közölte, a két felnőtt és egy gyermek nemrég érkezett haza Olaszországból, s bár a családban senkinél nem azonosítottak koronavírus által okozott tüneteket, elővigyázatosságból a laká­sukban, vesztegzár alatt tartják őket. A megyei Sürgősségi Helyzetek Bizottsága felszólította az önkormányzatokat, hogy jelöljenek ki olyan helyiségeket, ahová karanténba lehet helyezni a fertőzésgyanús személyeket. Lévén, hogy a Bodzavidékről nagyon sokan dolgoznak Olaszországban, Bodzafordulón a biztonság kedvéért kijelöltek két művelődési házat és egy sporttermet a karanténba helyezendő személyek számára. 

Jénáki az RMDSZ jelöltje
Hétvégén Lemhényben mozgóurnás előválasztással döntötték el az RMDSZ helyi polgármesterjelöltjének kilétét. A több mint 900 személy a következőképpen adta le voksát: Jénáki Csongorra Alsólemhényben 253-an, Felsőlemhényben pedig 142-en voksoltak, összesen 395 szavazattal első helyen végzett. Miklós István 28 voksot kapott Alsólemhényben, 261-et Felsőlemhényben. Molnár Barna jelenlegi megbízott községvezető kapta a legkevesebb szavazatot, 141-et Alsóleményben, 74-et pedig Felsőlemhényben. Ennek megfelelően a júniusi helyhatósági választásokon Jénáki Csongor indul az RMDSZ polgármesterjelöltjeként. (daczo) 

Torján is lesz ingyenes telekkönyvezés
Az Országos Kataszteri és Ingatlan-nyilvántartási Ügynökség (ANCPI) idén több mint 500 község lakossága számára teszi lehetővé az ingyenes telekkönyvezést, ebből az első 246 jogosult területi-közigazgatási egység számára áprilisban indulnak a hivatalos közbeszerzési eljárások a munkálatok odaítélése érdekében. A 246-os listán egy háromszéki község szerepel, mégpedig Torja a maga 12.416 hektárjával. Háromszéken tavaly csaknem 5000 igénylőnek készítettek ingyenes telekkönyvezést, az ide kapcsolódó munkálatok jelenleg is folyamatban vannak a települések háromnegyedében, közölte a Kovászna Megyei Kataszteri és Ingatlan-nyilvántartási Hivatal. (bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.