Felhívás!

RÖVIDEN

RÖVIDEN Kovászna megye

Zebrán ütötték el
A Kónya Ádám Művelődési Ház előtti jelzett gyalogátkelőn szabályosan közlekedő 38 éves férfit ütöttek el tegnap délután Sepsiszentgyörgyön. A sérültet kórházba szállították, lapzártáig állapotáról nem sikerült információt szereznünk. 

Kényszerszünet több iskolában
A Kovászna megyei tanfelügyelőség által közölteknek megfelelően, a Közegészségügyi Igazgatóság és az érintett iskolák közös döntésének eredményeképpen tegnap a további vírusfertőzések megelőzése végett, részlegesen vagy egészben felfüggesztették a tanítást a következő iskolákban:
Szentgyörgyön a Székely Mikó Kollégium előkészítő A és B osztályában, továbbá a IV. A, IV. B, IV. D és VII. A osztályaiban, a Plugor Sándor Művészeti Líceum román előkészítő osztályá­ban, a Református Kollégium teljes elemi tagozatán (a Kőrösi Csoma Sándor utcai épületben), a Váradi József Általános iskola VI. B és D, VII. C osztályában, a mikóújfalusi Fejér Ákos-iskola első és harmadik osztályában, valamint a csernátoni Bod Péter-iskolában.
A tanfelügyelőség javasolja az osztálytermek fertőtlenítését, kéri a hiányzások, betegségek számának követését és jelenté­sét a Közegészségügyi Igazgatóságnak, illetve előírja a szülők értesítését. A helyzetről a prefektúrát is értesítették.

30 százalék már fizetett
A Közpénzügyi Igazgatóság bejelentése alapján február 10-ig Sepsiszentgyörgy lakosságának közel 30 százaléka már befizette a 2020-as évre kiszabott ingatlanadókat. Február 10-ig az ingatlan-, a terület-, valamint a járműadókból a helyi költségvetésbe befolyt összegek az alábbiak szerint alakultak (a 2020-as évre esedékes teljes összegből): ingatlanadó 5,7% (magánszemélyek 29,33 százalék, jogi személyek 1,57 százalék), területadó 15,11% (magánszemélyek 29,15%, jogi személyek 3,13%), járműadó 16,98% (magánszemélyek 21,82%, jogi személyek 7,56%).

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.