Felhívás!

RÖVIDEN

Újabb fertőzött vaddisznó

Terjed a sertéspestis a háromszéki vaddisznóállományban, tájékoztatta tegnap a médiát dr. Sikó Barabási Sándor megyei főállatorvos. A közleményben hangsúlyozta, hogy tavaly Erdővidéken – Kormos, Bardoc vadászterületeken – elhullott vaddisznókból mutatták ki az afrikai sertéspestis vírusát, a napokban pedig az 5-ös számú baróti vadászterületen, egy elejtett vaddisznónál igazolódott, hogy fertőzött a halálos kórral.

Németesen dolgozhatnak az egyetemisták

Közleményben tudatja a Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Hivatal, hogy azok a 18 és 35 év közötti egyetemisták, akik az ország bármelyik magán- vagy állami egyetemén tanulnak nappali képzésben, a vakáció alatt minimum kéthónapi németországi nyári munkára jelentkezhetnek. A munkavégzés feltétele a jó vagy nagyon jó német nyelvtudás. Az EURES munkaközvetítőn keresztül 2020-ban összesen 30-an dolgozhatnak a szállodaiparban, gyorsétkezdéknél, ipari termelésben vagy szolgáltatásokban. A Kovászna megyei lakhelyű, illetve valamelyik itteni egyetemen tanuló személyeknek jelentkezni a munkaügyi hivatal EURES-referensénél lehet február 14-ig, hétfőtől csütörtökig 13 és 15.30 óra között, telefonon a 0267.312.157-es számon lehet további felvilágosítást kérni, illetve az intézmény honlapján (www.anofm.ro) is rákereshetnek az információkra.

Elkapták a csalót

23 éves, Botoșani megyei csalót kapott el a Kovászna megyei rendőrség a napokban. A fiatalembert októberben jelentették fel, miután egy szociális hálón eladásra kínált automata kapcsolószekrényért pénzt kért és kapott, az árut viszont nem juttatta el a vevőhöz, még a telefonhívására sem válaszolt. A csalót a szentgyörgyi rendőrök január 13-án azonosították, és gyanúsítottként 24 órára őrizetbe vették. Az online csalások elkerülése érdekében a rendőrség ismételten tanácsolja a potenciális áldozatoknak, hogy csak ellenőrzött forrásokból vásároljanak, adataikat ne szolgáltassák ki ismeretleneknek, mindig őrizzék meg az átutalási visszaigazolásokat, ne fizessenek előleget, ha lehet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.