Felhívás!

Röviden

Röviden Kovászna megye

Nem ünneprontásnak szánták

A karácsonyi ünnepeket megelőző időszakban a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság ügyosztályainak szolgálatos járőrei elkoboztak 225 karácsonyfának való fenyőt, amelyek becsült értéke 4500 lej. A fákat birtokló vagy szállító személyek nem tudták igazolni az áru eredetét, tulajdonát. A rendőrök 15 kereskedelmi társaságot és 11 autót ellenőrzitek, a faanyagszállítással kapcsolatos törvénytelenségek miatt kiszabott 7 pénzbírság összege eléri a 6000 lejt. (bl)

 

Kommandón havazott

Az októbervégi havazó után, amikor is 10 centiméteres hó hullott Kommandón, kedden ismét fehérbe öltözött Kovászna megye legmagasabban fekvő települése. A mindössze négycentis hóréteg nem okozott gondot a közlekedésben, a helyi önkormányzat már október óta felkészült a hó takarítására. A Kommandó–Kovászna közötti útszakasz karbantartásáról pedig a kovásznai önkormányzat gondoskodik.

 

Jótékonysági ebéd

Idén sem marad el Kézdivásárhelyen a főtéri töltöttkáposzta-osztás, az akció a Rotary Klub főszervezésében zajlik, a Wegener Pro Sanitate Alapítvány, a Nők Egyesülete és az önkormányzat partnerségével. A „konyha” december 29-én, vasárnap 12 órakor nyit ki, 1200 töltött káposztát fognak kiporciózni a Jótékonysági Rotary ebéd névre keresztelt rendezvényen.

Jó, ha jól végződik az év

A Szent Györgyről elnevezett kiválósági ösztöndíjjal, azaz 3000 lejes juttatással tüntetik ki az év utolsó rendes tanácsülésén, december 30-án a kiemelkedő tanulmányi eredményeket felmutató végzős középiskolás diákokat. Kilencen nyújtották be pályázatukat, egy fellebbezés elbírálása után sem változott az eredeti sorrend. A kiválasztott 5 jelölt közül négy a Székely Mikó Kollégium diákja: Miklós Csenge, Roth Apor, Csutak Dávid és Vargyas Szilamér, míg Balló Ignác Róbert a Mikes Kelemen Líceumnak szerez dicsőséget. A vonal alatt még két mikós és egy mikeses diák volt, illetve a Mihai Viteazul Kollégium egy végzőse.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások