Felhívás!

Röviden

Röviden Kovászna megye

Betörés Sepsiszentgyörgyön

Tegnap délelőtt a 112-es sürgősségi hívószám segítségével, körülbelül tíz órakor riasztották a megyei rendőrséget, miután a sepsiszentgyörgyi Palló utcában (képünkön), a 13-as házszám alatt lévő ingatlanba ismeretlen tettesek betörtek. A megyei rendőrség szóvivője érdeklődésünkre megerősítette a hírt, viszont a lakatlan házban zajló helyszínelésre, a nyomozásra hivatkozva több részlettel nem szolgálhatott. Lapunk a környékbéliektől tudta meg, hogy az említett házba már több alkalommal betörtek ismeretlen tettesek.

 

Megcsökött a kisstadion

Hosszas tárgyalások után az építkezés nyolcadik évében a héten szerződést bontott a szentgyörgyi önkormányzat a volt kisstadion helyén épülő sportkomplexum kivitelezőjével, a Baumeister céggel. Elindítják a folyamatot az új közbeszerzéshez, csak ezt még meg kell előzze annak felmérése, mi készült el, az milyen értéket képvisel, a hátralevő munkákat úgyszintén fel kell becsülni, csak ezután írhatnak ki új licitet, mondta Antal Árpád polgármester.

Heti sürgősségek

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban a november 11. és november 18. közötti időszakban 729 esetet láttak el, közülük 214 alkalommal a beutalás mellett döntöttek. A panaszok természete szerint a jelzett periódusban a következő esetek fordultak elő: 40 szív- és érrendszeri, 66 ideggyógyászati, 199 belgyógyászati, 155 gyerekgyógyászati, 54 nőgyógyászati, 38 pszichiátriai és 109 ortopédiai sürgősség, illetve 68 sürgősségi sebészeti beavatkozás. 23 szülést bonyolítottak le, 8 lány illetve 16 fiú jött a világra – 1 lány meg 1 fiú ikrek.

 

Telefonnal a kézben

Rendőrségi jelentés szerint az október 12–31. közötti időszakban Kovászna megyében 23 esetben bírságoltak amiatt, mert a gépkocsivezetők útközben mobileszközöket használtak. Két hajtási jogosítvány használatát 30 napra felfüggesztették.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.