Felhívás!

Röviden

Szigorítják a taxizást Szentgyörgyön

 

A kezdeményező Tóth-Birtan Csaba alpolgármester azzal érvel a szigorítás mellett, hogy több városlakó panaszkodott a taxisok viselkedése miatt, ezért a szabályzatot kiegészítenék azzal, hogy a taxisok kötelesek betartani a társadalmi együttélés szabályait. A fuvarozó cég 1000 és 2500 lej közötti pénzbírsággal sújtható, amennyiben nem hoznak létre illemhelyet a diszpécserszolgálaton.

A jelenleg érvényben levő szabályzat azt is előírja, hogy a taxis köteles a lehető legrövidebb útvonalat választani, nem cigarettázhat és nem hallgathat zenét a gépkocsiban, csak az ügyfél beleegyezésével. Jelenleg Sepsiszentgyörgyön 17 helyszínen 84 parkolóhely van elkülönítve a taxiknak.

 

S akkor jött a medve!

Hétfőre virradóra két nagypataki fiatal kalandos vállalkozásba fogott. Éjjel kettő tájban egyikük ittasan vezetett egy személygépkocsit, és sikerült nekicsapódnia a falu kijáratánál a helységnévtábla tartóoszlopának, amitől begurultak az oldalon. Ekkor támadt az a ragyogó ötletük, hogy elballagjanak 300 méternyire, és onnan hívjanak mentőt. Mindezt azzal a sztorival ékesítették, hogy egy szekérrel jártak arra, s a lovuk megriadt egy medvétől, s a felborult járgányból az úttestre esve szerezték sérüléseiket. Persze, az egyenruhások sem voltak vakok, a továbbiakban ittas vezetésért állítják elő a sofőrt, és a sztoriról is beszélniük kell.

 

Heti sürgősségek

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban szeptember 2-a és 9-e közötti időszakban 755 esetet láttak el, közülük 218 alkalommal a beutalás mellett döntöttek. A panaszok természete szerint a jelzett periódusban a következő esetek fordultak elő: 37 szív- és érrendszeri, 72 ideggyógyászati, 213 belgyógyászati, 154 gyerekgyógyászati, 38 nőgyógyászati, 33 pszichiátriai és 104 ortopédiai sürgősség, illetve 66 sürgősségi sebészeti beavatkozás. A jelzett időszakban a kórházban 14 szülést bonyolítottak le, 9 lány, illetve 5 fiú jött a világra. A vizsgált időszakban közúti balesetben szerzett sérülésekkel 16 személyt fogadtak az intézmény sürgősségi osztályán.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.