Felhívás!

Röviden

Röviden Kovászna megye

Megvan a tévé!

Lapunk legutóbbi előfizetési akciójának főnyereményét, a 108 centiméter átmérőjű (wi-Fi, smart full HD-s) tévékészüléket, a Sonar üzlet ajándékát tegnap vette át sorsolásunk nagy nyertese, a felsőtorjai Katona Zsuzsa. Újfent gratulálunk!

Nyolcórás tűzoltás

Szerda délután a háromszéki tűzoltók több mint 8 órán át harcoltak a lángokkal egy előpataki tűzvésznél. A lángok egy gazdaságban csaptak fel, a helyszínre a riasztást követően 3 tűzoltóautó és egy rohammentő sietett. A tűz martalékává vált körülbelül 7 tonna széna, melyet egy istállóban tároltak, de az istálló folytatásában lévő csűr is 80 négyzetméteren károsult, továbbá 3 köbméter faanyag, és szomszédos építmények is tönkrementek – tájékoztatott a megyei tűzoltóság szóvivője. A tüzet valószínűleg rövidzárlat okozta, szerencsére senki nem sérült.

 

 

 

 

 

 

 

Ünnepelnek

Szeptember 8-án nagyszabású ünnepségre készül a megyeszékhelyen a prefektusi hivatal, katonai parádéval, koszorúzással stb. A hivatalos megfogalmazás szerint „Sepsiszentgyörgy horthysta uralom alóli felszabadításának 75. évfordulóját” ünneplik. Gyakorlatilag az történt, hogy 1944-ben, az augusztus 23-i átállásukat követően a román csapatok ezen a napon vonultak be a városba.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.