Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

Hackertámadás

Tegnap reggel hackertámadás érte lapunk honlapját, ebből kifolyólag a www.hirmondo.ro elérhetetlenné vált az olvasók számára. Arra korábban is volt példa, hogy valakik megpróbálták befolyásolni a honlapon zajló internetes szavazás végeredményét, ám ilyen mérvű agressziót mindmáig nem kellett elszenvednünk. A támadást tegnap délután sikerült elhárítani. 

Sikeres adománygyűjtés

A Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) vezetősége bejelentette, hogy összesen 4800 euró gyűlt össze Hans Hedrich támogatására, ebből 3200 lejt a megyeszékhelyiek adományoztak. A polgárjogi aktivistának az osztrák Holzindustrie Schweighoferrel szemben elveszett peres eljárás bírósági költségeit kell kifizetnie.

Bereczki Kinga, a HKA elnöke közölte: az összeget ma az alapítvány sepsiszentgyörgyi székhelyén személyesen adják át Hans Hedrich-nek. Hans Hedrich elmondta: az adományok személyenként a szimbolikus egy lejtől 5000 lejig terjedtek. „Soha életemben nem tapasztaltam ilyen szolidaritást és nagylelkűséget, és remélem, hogy mindent visszaadhatok nektek. (…) A beérkező többletösszeget ügyvédekre és további erdővédelmi akciókra fogom felhasználni” – írta Facebook-bejegyzésében a polgárjogi aktivista.


Hans Hedrich (képünkön) múlt heti sajtóértekezletén számolt be arról, hogy a fogarasi székhelyű Neuer Weg Egyesület több pert elveszített az osztrák Holzidustrie Schweighoferel szemben. Az osztrák cégóriás rágalmazásért beperelte az egyesületet a bécsi bíróságon, amely 4067 euró perköltség befizetésére kötelezte Hedrich-et. Az aktivista szerint „kizárólag formai okokból” vesztette el a pert. A Neuer Wegnek egyébként még folyamatban van a bukaresti ítélőtáblán az a pere, amely a megyei tanács által a Holzindustrie Schweighofernek 2014-ben kiállított építkezési engedély megvonásáért folyik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük