Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Felemás eredmények

Közzétették a rendes tanári vizsga eredményeit. Kovászna megyében a 207 jelentkezőből 83 tanár, azaz 40,10% érte el a hetes osztályzatot. A legtöbben, 85-en 5 és 6,99 közötti jegyet kaptak (41,06%), ugyanakkor 39-en (18,84%) 5-ösre sem érdemesültek. A dolgozatok közül egyet sem érvénytelenítettek, tízesre pedig egy biológia szakos tanár vizsgázott. Fellebbezni ma 15 óráig lehet. A rendes tanári állás (titular) elnyeréséhez a vizsgázónak legalább 7-es jegyet kell kapnia mind az írásbeli, mind a gyakorlati próbán, a helyettes tanári állás megszerzéséhez pedig legalább 5-ös osztályzatot. 

Megcsúszott az országút

Földcsuszamlás miatt tegnap lezárták a DN 11C országutat Kézdivásárhely és a bálványosi Grand Hotel között – közölte a brassói regionális út- és hídügyi igazgatóság. Az illetékesek szerint a földcsuszamlás még tavasszal következett be, most csak súlyosbodott a helyzet, már az úttest felét érinti. A javítások, amelyek fúrt pillérek és támfalak állítását is feltételezik, augusztus végéig eltarthatnak, és valószínűleg azután is csak egy forgalmi sávon lehet majd közlekedni. A javítások alatt Kézdiszékről Csíkkozmáson át lehet eljutni az Olt völgyébe, a szálloda pedig csak Sepsibükszád felől közelíthető meg. 

Helyek az őszi felvételire

Maradtak üres helyek a BBTE sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatán, közigazgatáson a román csoportban 3 ingyenes és 84 tandíjas, míg a magyar csoportban 12 ingyenes és 30 tandíjas hely az őszi felvételire. Az iratkozás szeptember 11–14. között lesz, szombaton is várják a jelentkezőket. Eredményhirdetésre szeptember 15-én kell számítani. A fellebbezést követően a helyeket szeptember 18-án foglalhatják el az új hallgatók.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük