Felhívás!

Röviden

Lemondott az igazgató

Lemondott Fejér Sándor, a Közművek Rt. vezérigazgatója (képünkön). Tóth-Birtan Csaba sepsiszentgyörgyi polgármester-helyettes megkeresésünkre megerősítette: az igazgató a részvényesek legutóbbi közgyűlésén írásban nyújtotta be lemondását. Az alpolgármester elmondta: az érvényben lévő jogszabályok szerint az igazgató 45 napos határidőig még ellátja feladatát. Ez alatt az idő alatt a részvényesek közgyűlése – vélhetően a mostani vezetőség tagjai közül – ügyvivő jelleggel igazgatót nevez ki, aki addig tölti be a tisztséget, amíg versenyvizsgával új igazgató kerül a részvénytársaság élére. 

Ismét ölt a medve

A múlt pénteken számoltunk be arról az esetről, hogy a megyeszékhelyi Szőcs Imre Kolcza-hegyen található birtokára betört a medve, és elpusztított két juhot. Az eset a napokban megismétlődött, a könnyű prédára szokott vadállat ismét felkereste Szőcs Imre erdőszéli gazdaságát, a látogatását egy újabb juh bánta. Tóth-Birtan Csaba polgármester-helyettes ma reggelre összehívta a városháza, az erdészet, a csendőrség és a rendőrség képviselőiből álló helyi katasztrófavédelmi bizottságot, hogy egyrészt, összeállítsák a kilövési engedély igénylésére szolgáló iratcsomót, másrészt, ami talán ennél is fontosabb, hogy megvizsgálják, mi a teendő, miután egy medve (de lehet, hogy több), egy ötvenezres város határában garázdálkodik, és csak idő kérdése, hogy összetalálkozzon arra sétáló gyanútlan polgárokkal. 

„Hegyi karaván” érkezik

Az Országos Hegyvidéki Ügynökség és a Kovászna Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság szervezésében ma 9 órától a prefektúrán, 13 óra 30 perctől a kovásznai művelődési házban találkoznak az ügynökség, köztük Tiberiu Ştef, a mezőgazdasági miniszter személyi tanácsadója és a háromszéki hegyvidéki települések képviselői (gazdatársaságok, közbirtokosságok, egyesületek, cégek valamint a polgármesteri hivatalok munkatársai), hogy megvitassák a hegyvidéki beruházási programok alkalmazásának feltételeit.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.