Felhívás!

Röviden

Cserbenhagyásos gázolás

Pénteken a megyei kórház sürgősségi osztályáról riasztották a háromszéki rendőröket, miután egy sérült azt állította, hogy közúti baleset áldozata volt. A 63 éves férfi kerékpárral közlekedett a megyeszékhelyi Oltmező úton, amikor egy személygépkocsi elütötte, majd továbbhajtott. Az egyenruhások azonosították a sofőrt egy 46 éves, mikóújfalusi férfi személyében, aki ellen eljárás indult testi sértés és cserbenhagyás vádjával. Ugyancsak a tett helyszínének elhagyása miatt indult kivizsgálás az Uzon és Bikfalva közötti úton történt baleset ügyében. Mint kiderült, itt a hajtási jogosítvány nélkül vezető személy tapasztalatlansága miatt borult sáncba egy személygépkocsi. A járgányban további 3 személy – két kiskorú, egy 8 és 9 éves is – utazott, akik könnyű sérüléseket szereztek. A baleset után mind „leléptek”, a rendőrök utólag azonosították őket. 

Figyelmetlen sofőrök

Hétvégén a 103E jelzésű megyei úton egy haszonjármű sofőrje nem biztosította magát, amikor elindult, és egy szabályosan közlekedő járművel ütközött. A baleset során egy 21 éves hölgy, a személygépkocsi utasa könnyen sérült. A 11C jelzésű országúton egy haszonjármű 45 éves sofőrje a járgánya visszapillantó tükrével „súrolt meg” egy gyalogost, bár súlyos sérülés nem történt, de az ellenőrzéskor a sofőr lélegzetében 0,89 mg/l alkoholt mutattak ki, így ittas vezetésért indult ellene eljárás. 

Megverette magát

Szombaton este egy 33 éves, sepsibükszádi lakos riasztotta a háromszéki rendőröket, hogy bántalmazás áldozatává vált. A férfi azt állította, hogy ismeretlen személyek megverték, és kidobták egy autóból. A nyomozás során azonban kiderült az igazság: a panaszos aznap már a délutáni órákban italozott, és az uzoni településünnepségen is részt vett. Hazafelé az előrehaladott részegség miatt többször is nekiment egy oszlopnak, illetve úttestre zuhant, így több zúzódásra „tett szert”. Mivel szégyellte az igazságot, kitalálta a bántalmazásos történetet, így a zúzódások mellett egy 500 lejes bírság is gyarapította bánatát.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.