Felhívás!

Röviden

Nyolcadikosok vizsgáznak

Az ortodox pünkösdhétfő után, kedden kezdődik a nyolcadikosok országos képességfelmérő vizsgája. Erre megyénkben 1652 diák iratkozott be, 581-en a román és 1071-en a magyar tagozatról. Az első vizsga kedden, 18-án lesz román nyelv és irodalomból, 20-án matematikából, 21-én pedig anyanyelvből mérik fel a tanulók tudását. Az írásbelik reggel 9 órakor kezdődnek. Június 25-én meglesznek az első eredmények, de az óvások kiértékelése után, végleges adatok június 29-én lesznek. Azok a tanulók, akik pótvizsgára maradtak, esetleg nem iratkoztak be a képességvizsgára, július végén tehetik majd meg. Őket, július 31. – augusztus 1. között helyezik majd el, a megmaradt helyekre, tájékoztat a tanfelügyelőség. 

Átvették a tulajdonjogot

A szentgyörgyi tanácsosok a múlt csütörtöki rendkívüli tanácsülésen hat, különböző nagyságú Stadion utcai területet vettek át a város magánvagyonába. Ezt ugyan már tavaly is megtették, de akkor a tanácshatározatot a bíróság semmisnek nyilvánította azzal az indokkal, hogy belterületek csak a város közvagyonába telekkönyvezhetőek. Azóta változott a törvénykezés, most már lehetséges, hogy állami vagyonból átvegyék a város tulajdonába az illető parcellákat. A Tóth-Birtan Csaba alpolgármester által felterjesztett határozatot – Cochior Andrei szociáldemokrata tanácsos tartózkodása mellett – 15 igennel fogadta el a tanács. Ugyanakkor a könnyebb értékesítés érdekében a szépmezői ipari parkban is megosztottak egy 12.674 m2 nagyságú területet: két 2500 m2, egy 4400, illetve 5274 m2 nagyságú parcellát alakítottak ki majdani építkezésekhez.

Forgalomkorlátozás

Sepsiszentgyörgyön mától fél sávon lezárják a forgalmat a Kós Károly utcában a Szabadság tér és a Kriza János utca közti szakaszon. Esővíz-elvezető csatornákat építenek, ezt követően az úttest alapozását és aszfaltozását végzik el. A munkálatok ideje alatt az autósok a városközpontot a Gödri Ferenc utcán keresztül közelíthetik meg, a Gyár utcára a Bánki Donát utcából lehet kitérni. A Kós Károly utcában a forgalom egy sávon halad mindkét irányba.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.