Röviden

Heti sürgősségek

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban a május 13. és 20. közötti időszakban 748 esetet láttak el, közülük 226 alkalommal a beutalás mellett döntöttek. A panaszok természete szerint a jelzett periódusban a következő esetek fordultak elő: 35 szív- és érrendszeri, 78 ideggyógyászati, 265 belgyógyászati, 100 gyerekgyógyászati, 49 nőgyógyászati, 30 pszichiátriai és 129 ortopédiai sürgősség, illetve 62 sürgősségi sebészeti beavatkozás. A jelzett időszakban a kórházban 21 szülést bonyolítottak le, 10 lány, illetve 11 fiú jött a világra, közúti balesetben szerzett sérülésekkel 4 személyt fogadtak az intézmény sürgősségi osztályán. Erőszakos események nyomán szerzett sérülésekkel az elmúlt 168 órában 10 személy jelentkezett, emellett szakembereik összesen 12, ittas állapotban a sürgősségi osztályra került személyt részesítettek kezelésben.

 

Családoké a főtér

Május 31-én és június 1-jén Sepsiszentgyörgyön hat helyszínen több tucat tevékenységgel várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. A gyerekek számos színes programba kapcsolódhatnak be, kiskutyákat simogathatnak, ékszereket készíthetnek fonalból, játékokat vesszőből, és kedvükre színezhetnek, festhetnek. A játékok mellett idén is lesz vásár, előadás és koncert, mindkét napot a Művész Mozi rajzfilmvetítéssel zárja.

 

A rendőrség jelenti

Kovászna megyében a rendőrök eddig 215 utasszállító járművet ellenőriztek a Truck&Bus akció keretében, 37 büntetőjegyzőkönyvet állítottak ki. A kárvallottak többsége gyorsan hajtott, vagy nem adott jegyet az utasoknak. Az akció folytatódik.

Vasárnap Lemhény közelében egy 22 éves sofőr túl gyorsan vette be a kanyart, és nekiment egy villanyoszlopnak. Ittas lévén elhagyta a helyszínt, annak ellenére, hogy az autóban még két 19 éves fiatal is tartózkodott, akik könnyű sérüléseket szenvedtek. A rendőrök a lakhelyén kapták el a sofőrt, 0,58 mg/l alkoholt mutatott a szonda, 24 órás előzetesbe helyezték.

Ittas sofőrt szondáztattak a rendőrök Előpatakon is, a 30 éves férfi leheletében 0,53 mg/l alkoholt mértek. Egy 18 éves, sepsiszentgyörgyi fiatalember 0,46 mg/l-t „fújt” vasárnap reggel. Tegnap az Oltmező utcában négy jármű ütközött, egy személy a helyszínen elláttak a mentősök, nem kellett kórházba szállítani.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.