Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Röviden Kovászna megye

Holtan találtak a maksai férfira

Mint arról még tavaly beszámoltunk, december 24-én a Besenyői-tó környékén tűnt el a 46 éves Igyártó Sándor maksai lakos. A háromszéki tűzoltók és önkéntesek nyolc napon át keresték, aztán feladták a tó jeges vizében és a környező erdőkben zajló kutatást. Azóta több hónap telt el, és a napokban egy gidófalvi lakos véletlenszerűen talált rá az eltűnt férfi holttestére: 15 kilométerre a falutól, Maksa és a Bodoki-havas közötti szakaszon – részletezte kérdéseinkre Bartok Alexandru, a megyei rendőrség szóvivője. Tőle tudtuk meg, hogy a holttesten az elsődleges vizsgálatok során nem találtak erőszakra, gyilkosságra utaló nyomokat. Nyomozást indítottak a részletek feltárására.

Közös imára

Április 9-én, kedden Bukarestben eldől(het), hogy szabadon engedik-e Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt, az ártatlanul meghurcolt két székely fiatalembert a feketehalomi börtönből, vagy évekig tovább raboskodik a két kisgyermekes családapa. Kulcsár-Terza József bukaresti magyar parlamenti képviselő közös imára hívja a döntő jelentőségű nap előestéjén a székelyeket Kézdivásárhelyre, a Gábor Áron-szoborhoz. „Csatlakozzunk valamennyien, magyarok, szerte a világban bukaresti idő szerint 19 órakor a közös imához!” – áll a felhívásban.

Vásároljon államkötvényeket!

1, 2, 3 és 5 éves lejáratú, 3,5%, 4%, 4,5% és 5%-os százalékos hozamú államkötvényeket vásárolhatnak magánszemélyek április 19-ig, tudtuk meg a Kovászna Megyei Pénzügyi Igazgatóság (ANAF) közleményéből. Egy kötvény névleges értéke egy lej, a kamat nem esik adózás alá. A kötvényeket 18 évet betöltött romániai lakosok vásárolhatják meg, a kamatot évente fizeti az állam. Az állampapírokat az államkincstárnál vagy postai (al)egységeknél lehet megvásárolni, nincs beruházási maximum.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük