Felhívás!

Röviden

Lángolt a „földkunyhó”

Pénteken este riasztották a megyei tűzoltókat, hogy a sepsiszentgyörgyi Erdő utcában lángol egy építmény. A helyszínen kiderült, hogy egy gödörben kialakított, húsz négyzetméteres, hulladékkal megpakolt „építményről” (a gödröt egyszerűen befödték) van szó, amelyet nagy valószínűséggel hajléktalanok használtak. A lángokat a tűz helytelen használata válthatta ki vagy szándékos gyújtogatás okozhatta – részletezte Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője. Tőle tudtuk meg azt is, hogy senki sem sérült az incidens során.

Roncsból vágták ki

Szombatról vasárnapra virradóra Kézdiszentkereszt és Bélafalva között csattant autójával hídfőnek egy 44 éves sofőr, aki elvesztette uralmát a járműve fölött. A sofőr lába a pedálok közé szorult, így a tűzoltóknak speciális roncsvágóval kellett kimenekíteniük a súlyosan sérült férfit. Rohammentősök szállították kórházba: elsőre Kézdivásárhelyre, majd onnan Sepsiszentgyörgyre – tudtuk meg Tolvaj Mariustól.

Sikeres lómentés

Szombaton a megyei tűzoltóság egyenruhásai lovat mentettek ki Bölönben egy négy méter mély, vízzel telt emésztőgödörből. Fennállt a veszély, hogy az állat belefullad a felgyülemlett mocskos vízbe. A lánglovagoknak, a helybéli polgárokkal közösen végül sikerült kimenteniük a riadt, körülbelül hatmázsás jószágot. A mentéshez egy erőgépet is bevetettek.

 

Ők nagyon készültek iskolába

Az iskolába iratkozás első szakaszában országos szinten 122.200 gyereket írattak be előkészítő osztályba a 2019/2020-as tanévre. 87,4%-uk augusztus 31-ig betölti a hatodik életévét, a maradék 12,6% csak a szeptember-december időszakban éri el a hatéves kort, ők a szülők kérésére írathatók iskolába, de csak akkor, ha pszichoszomatikus felmérésük eredménye kedvező és ezt megengedi. A megyei tanfelügyelőség közlése szerint Kovászna megyében 1462, hatodik évét betöltött gyerek megy majd ősszel iskolába, 169 pedig a szülők kérésére, mivel iskolaéretteknek bizonyulnak. Az iskolába iratkozás második szakasza április 2–8. között zajlik.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.