Felhívás!

Röviden

Kevesebb családi erőszak

A határozottság, amellyel a rendőrség fellép az ilyen esetekben és az azonnal elrendelhető távoltartási végzés a tavalyi évhez képest 20%-kal visszaszorította a családon belüli erőszakos esetek számát. 2018 első két hónapjában 24 hasonló esetben volt szükség a rendfenntartók közbelépésére, az erőszakoskodás oka többnyire a házasfelek közötti veszekedés és az alkohol volt, és az esetek 70%-ában falun történt. A 2003/217-es törvény értelmében 9-szer adtak ki az áldozat védelmében ideiglenes távoltartási rendeletet, négy esetben ezeket megerősítette a törvényszék is. Ugyancsak négyszer át is hágták az elkövetők a rendelet előírásait, ezért bűnügyi iratcsomót állítottak össze a nevükre. Amint az olvasóinkkal már közöltük, Zágonbárkányban tartóztattak le egy férfit, miután ütlegelte várandós feleségét, az utolsó eset Kézdiszentléleken fordult elő, ahol egy 46 éves férfi fenyegette meg feleségét, és ütötte meg fiát. A rendőrök kérik, ha családi erőszakot tapasztalnak, hívják bizalommal őket. Jogukban áll azonnal elrendelni a távoltartási végzést, és eltávolíthatják a lakásból az erőszakoskodót. 

Oltásra várják a hatéveseket

Megérkezett Háromszékre a diftéria, tetanusz elleni oltóanyag, így újraoltásra várják a 2013 év januárjában, februárjában, márciusában született gyerekeket (akik betöltötték a 6 évet) – tájékoztattak a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság keretében működő járványtani osztály munkatársai, akik arra kérik a szülőket, hogy a háziorvosoknál jelentkezzenek gyermekükkel. 

A székely szabadság napja

Március 10-én, vasárnap 10 órától megemlékezés lesz Sepsiszentgyörgyön, a Turul téren. Beszédet Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere, áldást Zelenák József evangélikus püspök-helyettes mond. Énekel az unitárius egyház Kriza János Kórusa Karácsony Gabriella karnagy vezényletével. 

Nőnapi túra

Az Erdélyi Kárpát-egyesület háromszéki osztálya március 9-én, szombaton tartja nőnapi túráját Uzonkafürdőn, Hável Sándor tanyáján. Érdeklődni és jelentkezni Mester-Nagy Ildikónál lehet a 0745.791.109-es telefonon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.