Felhívás!

Röviden

A többnyelvűség érték
Az egyenlő jogok biztosítása nem lehet költségvetési kérdés, hangsúlyozta Martti Hetemäki, a finn pénzügyminisztérium államtitkára Helsinkiben, ahol az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusának vezetőtanácsával folytatott megbeszélést. A testület február 28-án és március elsején a finn fővárosban szervezte meg soros ülését, amelyen részt vett Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsa alelnöke, aki az önkormányzati szakbizottság elnökeként tagja a vezetőtanácsnak. Grüman a Bálványoson útjára indított Nyelvhasználat az önkormányzatokban című jelentésről beszélt. Elmondta, a leendő jelentés a jó gyakorlatok mellett a tagállamokban felmerült problémás helyzeteket is tartalmazni fogja, ugyanakkor ajánlásokat is megfogalmaznak. „Itt most megbizonyosodhattunk, hogy milyen az, amikor egy modern demokráciában a többnyelvűséget értéknek tartanak, ezt jelzi a finnországi modell sikere is” – mutatott rá Grüman Róbert. 

Korábban tárgyalják
Tegnap tudtuk meg, hogy a Legfelsőbb Bíróság korábban tárgyalja Beke István és Szőcs Zoltán által benyújtott keresetet. A rendkívüli jogorvoslatra vonatkozó kérvényt február végén hagyták jóvá, akkor április 23-át jelölték meg a tárgyalás időpontjaként. Ez a dátum az alperesek ügyvédjének a kérésére (el kell utazzon – szerk.) módosult, a két kézdivásárhelyi ügye kapcsán már április 9-én, kilenc órakor összeül a taláros testület. 

Nyílt nap a Mikesben
Nyílt napot tart szerdán, március 6-án a Mikes Kelemen Líceum azon szülők számára, akik gyermekeiket iskolába szeretnék íratni. 17 órától a középiskola étkezdéjébe várják az érdeklődő szülőket, ahol az iskola vezetősége és az előkészítő osztályok tanítói ismertetik célkitűzéseiket és elképzeléseiket, ezt követően meg lehet látogatni a jövendő iskolakezdő osztályok tantermeit. 

Sebességmérés
Ma a 13E országúton Réty, Barátos, Papolc, Kovászna, a 11-es országúton Kézdivásárhely, Nyujtód, Lemhény, Csernáton és Bereck, a 12-es országúton pedig Sepsiszentgyörgy, Kilyén, Szotyor és Kökös körzetében méri a járművek sebességét a megyei rendőrség.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.