Felhívás!

Röviden

Előzetesben a bárkányi verekedő

30 napos előzetesben várja a nyomozás végkifejletét az a zágonbárkányi agresszor, aki élettársát vasárnapra virradóra bántalmazta. A 112-es hívószámon érkezett bejelentésre kiszállt egy csapat, s a helyszínen megállapították, hogy a 31 éves részeg férfi megverte négyhónapos terhes élettársát, aki kórházi ápolásra szorult. Bekísérték, és várhatóan vádat emelnek ellene.

Sörös fogás

336 darab 2,5 litres „flakonyos” sört szállított az a haszonjármű, amelyet tegnap intettek le a gazdasági rendőrség szakemberei a megyeszékhelyen. Gond csak azzal akadt, hogy a 840 liternyi sörre nem volt papírja a szállítónak, akit 10 ezer lejre büntettek, és az itókát is elkobozták tőle. A feketén szállított sör értéke 2688 lej.

Össztűz a tej-kifli programra

Egy hete indult újra a tej-kifli-alma program Kovászna megyében, a termékek kapcsán számos visszajelzés érkezett, kaptunk hideget is, meleget is, szögezte le Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Az elöljáró kiemelte, hogy a negatív visszajelzések között volt jogos kritika is, ezért kérik a prefektus által koordinált szakmai bizottságot, hogy vizsgálja ki ezeket az eseteket.

„A tej-kifli-alma programot európai uniós forrásokból finanszírozza a kormány. Országos program, amelynek országosan megszabott szabályai vannak” – magyarázta Henning László alelnök, aki a megyei önkormányzatnál a programért felel.

 „Többen is jelezték, hogy fölösleg pénzkidobás ez a program, de azért azzal is tisztában kell lennünk, hogy vannak olyan gyerekek Háromszéken is, akiknek ez a napi tej-kifli-alma jelenti az ebédet, tehát van szociális vonzata is” – hangsúlyozta Tamás Sándor.

Kovászna megyében hetente kétszer almát és kekszet, háromszor kiflit és tejet kapnak a rövid programú óvodások és az 1-8. osztályos iskolások, összesen 23 579 gyerek vesz részt a programban. Az almát és a péktermékeket a Kovászna megyei Pan-Abacs Kft. biztosítja, a két szerződés értéke 1,5 millió lej, az UHT tejet a Dorna Lactate biztosítja, a szerződés értéke 986,9 ezer lej. A termékek szállításáért a Pan-Abacs Kft. felel.

(Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.