Felhívás!

Röviden

Piti tolvajt kaptak el

Pénteken azért riasztották a rendőröket, mivel Ojtoz faluban, egy bár teraszán lévő hangfalból elloptak egy hordozható adattárolót. A tolvaj személygépkocsival távozott Bereck irányba a 11-es ország­úton. A riasztást követően, az egyenruhások – a kis értékű kár ellenére – azonnal akcióba lendültek, és Kökösön állították meg az időközben beazonosított járművet. A férfi beismerte tettét, visszaadta az ellopott adattárolót, de ettől függetlenül eljárást indítottak ellene. 

Ittas gyalogost gázolt el

Szombaton este fél hét körül egy 48 éves nő – aki éppen Csíkszereda–Kézdivásárhely irányába tartott autójával – a 7 kmnél egy járókelőt ütött el, aki nem viselt fényvisszaverő mellényt, továbbá egy fával megrakott kézi szekeret húzott az úttesten. Szerencsére az áldozat csak könnyen sérült: elsőre a kézdivásárhelyi kórházba, majd utólagos kivizsgálások miatt a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórházba szállították. A sofőr nem fogyasztott alkoholt, a járókelőnél pedig 0,38 mg/l alkoholt mutatott a szonda. Eljárás indult az ügyben. 

Várják a jelöléseket

Sepsiszentgyörgy helyi tanácsa pályázatot hirdetett az idei Pro Urbe díj odaítélésére egy, a városért és a közösségért önzetlen munkát végző kiválóság számára. A kitüntető címet hetvenedik életévét betöltött, arra érdemes személy kaphatja meg, aki munkásságával öregbítette a megyeszékhely hírnevét városi, megyei, országos vagy nemzetközi téren „pénz és taps nélkül”, függetlenül állampolgárságtól, nemzetiségtől, lakóhelytől, nemtől, illetve felekezeti és politikai hovatartozástól. A jelöléseket személyesen március 14-én 16 óráig lehet benyújtani a városháza 21-es irodájában, illetve elektronikusan március 15-én 23.59 óráig a zoltan.vnagy@sepsi.ro e-mail-címre lehet elküldeni. Bővebb felvilágosítást a 0267.316.902-es telefonszámon vagy a fenti e-mail-címen lehet kérni.

A Pro Urbe oklevelet és érmet minden év áprilisában ünnepélyes keretek között adják át Szent György Napok alkalmával, a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.