Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

Meggyúlt egy autó
A kézdivásárhelyi Millennium park közelében hétfő este egy kisebb tűzhöz riasztották a sürgősségi felügyelőség munkatársait. Torvaj Marius, a Kovászna Megyei Sürgősségi Felügyelőség szóvivője lapunk érdeklődésére elmondta: az incidenst a 112-es számon jelentették, a tűzoltók miután kiszálltak egy negyedóra alatt eloltották a tüzet. Kiderült, hogy a lángok a csomagtartóban lobbantak fel, a kiváltó ok rövidzárlat lehetett. Szerencsére a kocsi csak részben égett ki, és a környékén levő járművekben sem esett nagyobb kár. 

Halak a hálóban
Péntekről szombatra virradó éjjel a megyei rendőrség összehangolt ellenőrzést tartott, különös tekintettel arra, hogy a szórakozóhelyek és vendéglők környékén megelőzzék az erőszakos cselekedeteket. Több mint 100 személyt igazoltattak, és 90 autót állítottak meg a közúti forgalomban, 6 gazdasági egységhez és ugyanannyi őrző-védő céghez szálltak ki. Az akció keretében közúti vétségekért 9 bírságot szabtak ki összesen 1885 lej értékben. 

Nem Porschéval, de száguldott
A február 1–3. között tartott közúti hétvégi razzia során 220 forgalmi vétségért bírságoltak, bevontak öt jogosítványt és három forgalmi engedélyt. Kézdivásárhelyen egy sofőr leheletében 1,04 mg/l alkoholtartalmat mértek, bűnügyi eljárást indítottak ellene. Szárazpatak és Kézdiszentlélek között, a 11B jelzésű úton egy 163 km/órás sebességgel hajtó autóst állítottak meg, aki „csak” 73 km-rel lépte túl az azon az útszakaszon érvényes sebességhatárt. Az illetőt megbüntették, és jogosítványát 3 hónapra bevonták. A hétvégén történt balesetekben, amelyek a sebesség és az óvatlan irányváltoztatás rovására írhatók, 7 személy sérült könnyebben, köztük egy 3 és egy 8 éves gyermek. 

Családi erőszak
A hétvégén családi erőszak miatt is közbeléptek a rendőrök Szentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Bárkányban. Az áldozatok minden esetben nők, akiket élettársuk veszekedés közben, alkohol hatására bántalmazott. Az agresszorok ellen távoltartási rendeletet adtak ki.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük