Felhívás!

Röviden

Egymásba szaladtak

Csütörtökön este fél hét körül Csernáton közelében történt látványos közúti baleset. Tolvaj-Marin Nicoleta, a megyei rendőrség szóvivője érdeklődésünkre elmondta, a követőtávolság be nem tartása miatt ütközött két személygépkocsi. A balesetben egy 47 éves nő könnyű sérüléseket szenvedett.

Veszélyes kutyák célkeresztben

Országos kampány részeként Háromszéken is vizsgálják, hogy a tulajdonosok betartják-e a veszélyes és agresszív kutyák tartására vonatkozó jogszabályokat. Megyénkben 378 ellenőrzést tartottak I-es és II-es veszélyességi kategóriákba besorolt ebek gazdáinál. Az ellenőrzések során 9 törvénysértést állapítottak meg, s ugyanennyi bírságot szabtak ki, összesen 4 ezer lej értékben. A legfontosabb idevágó szabályok: a veszélyes és agresszív kutya gazdája legyen nagykorú, személy ellen elkövetett törvénysértés miatt nem lehet elítélve, illetve a rendőrségen köteles jelezni, hogy egy ilyen ebet tart.

 

Kukák mellé dobott karácsonyfák

A sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat alkalmazottjai két váltásban, délelőtt és délután is gyűjtik a díszeiktől megfosztott, kukák mellé kidobott fenyőcsonkokat. Az eddig begyűjtött mennyiséget mérlegelve idén is körülbelül 200 köbméterre számítanak az illetékesek, a hulladékudvarban pedig felaprítják, és az irodák kifűtésére használják a fahulladékot.

Év elei kedvezmények a TEGA-nál

A Tega Rt. év elején több kedvezményt is nyújt. Ingyenes vagy kedvezményes a hulladékszállítás azon személyek számára, akik betöltötték a 70. életévüket, és a nyugdíjuk nem haladja meg a 800 lejt. Azok számára, akik 800-1000 lej közti nyugdíjjal rendelkeznek, a Tega 50%-os kedvezményt nyújt. Mindezt március 30-ig lehet igényelni egy űrlap kitöltésével és a legfrissebb, 2019-es nyugdíjszelvény felmutatásával, az eljárást minden évben szükséges megismételni. Az 1 év alatti gyerekek és a súlyos mozgássérültek fizetésmentesítést kaphatnak. A kedvezményt saját felelősségre írt nyilatkozattal/típusnyomtatvánnyal igényelhetik a Tega sepsiszentgyörgyi piacon található, Ág utcai székhelyen vagy a díjbeszedő ügynököknél. A díjmentesítés megközelítőleg 4500 embert érint.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.