Röviden

Szabadságra ment, bezárt a kórház

Két hétre bezár egy kórház gyerekgyógyászata a Buzău megyei Nehoiu városában. Ennek oka, hogy az egyetlen helyi orvos szabadságra megy, és nincs, aki helyettesítse – írja román hírforrásokra hivatkozva a Főtér. Ez idő alatt a sürgősségi eseteket a belgyógyászaton látják majd el, a súlyos problémákkal jelentkezőket pedig a megyeszékhelyre küldik. A kórház gyerekgyógyászatára havonta 40-60 beteget utalnak be. Az intézményben összesen 13 orvos dolgozik, a nőgyógyászaton és az onkológián szintén egyetlen orvos van. A kórházigazgató szerint az orvoshiány már nem is az alacsony bérekkel, sokkal inkább az elavult infrastruktúrával és felszereléssel magyarázható.

 

Mélyponton Dragneáék

Történelmi mélypontra, huszonöt százalék alá esett vissza a kormány vezető erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) támogatottsága az IMAS közvélemény-kutató intézet friss felmérése szerint – közölte tegnap a Hotnews.ro ellenzéki hírportál. Az ellenzéki Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) megrendelésére végzett felmérés szerint a PSD-re most a választók kevesebb, mint negyede adná a voksát. Ez nagy visszaesés ahhoz képest, hogy a két évvel ezelőtti, decemberi parlamenti választásokon a PSD-lista a voksok 45,5 százalékát gyűjtötte össze. Hangsúlyozzuk: a felmérés ellenzéki megrendelésre készült…

 

112 év börtönre ítélték

Egy román férfit életfogytiglani börtönre ítéltek Spanyolországban, miután teherbe ejtette… a lányait. A Castilla y Leon-i Legfelsőbb Bíróságon hozott döntés végleges. Petrică C. 2015 és 2017 között több ízben megerőszakolta az akkor 15, illetve 16 éves lányait. Fajtalankodására azt követően derült fény, hogy azok terhesség-megszakításhoz folyamodtak, és az orvosnak elmesélték, mi történt – írja a 20minutos.es. A férfi ugyan fellebbezett, de ez nem hatotta meg a bírókat, akik nyolc rendbeli szexuális erőszak miatt szabták ki a büntetését. Az „apa” emellett még 10-10 ezer euró bánatpénzt is kell fizessen lányainak. Mint kiderült, a férfi a feleségét is rendszeresen ütötte-verte.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.