A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Röviden

A zsaru irodalmi vénája
Megtisztelő díj birtokosa lett a kézdivásárhelyi Nicolaie Pavel vezető főrendőrügynök: a detektívtörténeteknek szánt 22. Könyvszalon zsűrije méltatta M komisszár ankétja című művét. Pavel 1996-ban a kézdivásárhelyi közrendészeten kezdte karrierjét, később ugyanott nyomozó lett. Az M komisszár… nem az első munkája, 2009-ben már díjazták egy elektronikus csalásokról szóló művét. <<

Hazacsábítanák a fiatalokat
Sepsiszentgyörgy önkormányzata a YOUMIG nemzetközi projekt keretén belül az október végén megszervezett migrációs fórumon mutatta be azt a kísérleti jellegű elképzelést, mellyel a külföldre kivándorolt fiatalok és szülővárosuk közötti kapcsolat szorosabbá tételét, a kint lévők hazavonzását, itthoni beilleszkedését támogatná. A mintaprojekt keretében Sepsiszentgyörgy Önkormányzata új tartalommal látja el a hamarosan újrainduló www.sepsinet.ro honlapot, melyen külföldről hazaköltöző fiatalok sikertörténetei lesznek olvashatóak interjúk és cikkek formájában.

Az egyéni történetek mellett helyet kapnak a Kovászna Megyei Munkaügyi Felügyelőség, illetve a helyi vállalkozások által kínált álláslehetőségek, helyi intézményvezetőkkel készült interjúk és videók. A honlapon fel lesznek tüntetve mindazok a lehetőségek, programok, pályázatok, melyek a fiatal hazaköltözni vágyókat érdekelhetik. A www.sepsinet.ro egy virtuális OSS (egymegállós üzlet) adatbázisát is tartalmazni fogja, amely a külföldről hazaköltözött fiatalok (és nem csak) információportjaként jelenleg is működik a polgármesteri hivatal iktatóirodájában. A külföldről érkezők ingyenes tájékoztatást igényelhetnek a hivatalos okiratok ügyintézésével kapcsolatosan, egészségügyi, oktatási, kulturális, valamint gazdasági szolgáltatásokról. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. november 9., 7:21
    ÉRTÉKELÉS: 2

    M komiszar…?! Es ez bizonyosan egy irodalmi S.F. Mert egyeb teruleten nem igen jeleskedik a kezdivasarhelyi rendorseg.Igy hat banataban Pavel nekifogott fantasztikus regenyeket irni a kezdii zsarukrol.