Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Megemlékezés Földváron
November 4-én, vasárnap, a nemzeti gyásznapon hagyományosan megemlékezést tartanak az egykori földvári fogolytábor helyén létesült emlékkertben. A 15.30-kor kezdődő megemlékezésen beszédet mondanak a brassói magyar történelmi egyházak és az RMDSZ képviselői, házigazda az emlékhely kezdeményezője, Ungvári Barna András volt hidvégi, jelenleg uzoni református lelkipásztor. 

Szűrővizsgálat
Az illyefalvi Pető Képző- és Fejlesztő Központban november 5-én délelőtt ingyenes szűrővizsgálatra kerül sor központi idegrendszeri károsodással élő csecsemők, gyermekek és felnőttek számára. A rendelésen várnak minden olyan gyereket, akinek szülés előtt, közben vagy utána oxigén hiányos állapot lépett fel, agyvérzést kapott vagy nyílt gerinccel született és ennek következtében mozgáskárosodás alakult ki. Továbbá olyan gyerekeket és felnőtteket is, akiknek stroke, koponyasérülés miatt van mozgáskárosodásuk. Azok a felnőttek is jelentkezhetnek a vizsgálatra, akik Parkinson-kórban, Sklerosis multiplexben szenvednek. A vizsgálat lényege az, hogy felmérjék a jelentkezők állapotát, és döntés szülessen arról, hogy a konduktív pedagógia módszerével fejleszthetők-e. A rendelés eredménye után a konduktorok csoportokat alakítanak ki, és 3 hetes fejlesztő programon vehetnek részt a kiválasztott betegek Illyefalván a már eddig is kezelt betegekkel együtt november 6–24. között. Érdeklődni a 0724.266.020-as telefonszámon lehet. 

Újra igényelhető a Sic Card
A 2013 óta működő igazolványt, a SIC Cardot idén újratervezték, új partnereket vontak be, új honlapot készítettek a felhasználók számára. A SIC Carddal sepsiszentgyörgyi, székelyudvarhelyi, csíkszeredai és kézdivásárhelyi autósiskolák, fodrászszalonok, könyvesboltok és gyorsétkezdék szolgáltatásai, termékei is kedvezményesen érhetőek el. Ezenkívül használni lehet a székelyföldi önkormányzatok által működtetett kulturális vagy sportintézményekben, a partnerek listája folyamatosan bővül. A kártyát a www.diakigazolvany.ro oldalon Kovászna, Hargita vagy Maros megyei diákok igényelhetik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük