Röviden

Tűz Pákéban
Szerdáról csütörtökre virradóra egy közel négy órán át tartó tűzoltáson serénykedtek Pákéban a háromszéki tűzoltók. A helyszínen egy istálló (60 négyzetméteren károsult), egy raktárhelyiségnek használt építmény (40 négyzetméteren), illetve egy lakóház tetőszerkezete (60 négyzetméteren) gyulladt ki. Fennállt a veszély, hogy a lángok más épületekre is átterjednek – tájékoztatott Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője, aki arról is beszámolt, hogy a raktárhelyiségben 46 nyúl pusztult el. A helyszínre a megyei tűzoltók három autóval, illetve a kovásznai önkéntesek további két járművel érkeztek oltani. A tüzet valószínűleg egy meghibásodott áramkábel, rövidzárlat okozta. 

Brassóban tüntettek
Tegnap a Kovászna Megyei Márkosrét (Mărcuş) árvízkárosultjai tüntettek a Brassó Megyei Szociális Kifizetési és Felügyelőségi Ügynökség (AJPIS) előtt. A mintegy 30 lakos azért tiltakozott a brassói AJPIS székháza előtt, mert ennek a hivatalnak a szakemberei mérték fel a károkat a júliusi áradások után, és nem kaptak segélyt a júliusi árvízben megrongálódott házaik újjáépítésére. Az Agerpress szerint a tiltakozók találkoztak Anamaria Mihaela Covaci-csal, a brassói intézmény ügyvezető igazgatójával, aki elmagyarázta, hogy a hatályos törvények értelmében csak azok jogosultak a segélyre, akiknek a jövedelmük kisebb az országos garantált minimálbérnél. Az 57 károsult közül csak heten kaptak segélyt: hatan 10 ezer lejt, egy személy pedig 5000 lejt. A többiek kilátásba helyezték, hogy bírósághoz fordulnak annak megállapítására, jogosultak-e vagy sem állami segélyre. 

A művészet felemel
Az Írisz Ház októberben portugáliai művésztáborba vinne tehetséggel rendelkező, fogyatékkal élő fiatalokat. A lehetőség nyitott minden érdeklődőnek, a költségek nagy részét a Diakónia Alapítvány állja. Egy jelképes összegű hozzájárulással (250 lej/fő) 4–5 sérült személy utazhat október 17–23. között egy hétre Bragancaba két csoportvezető irányításával, őket a Diakónia Alapítvány munkatársai választják majd ki a jelentkezők közül. Jelentkezni szeptember 23-ig lehet az iriszhaz@yahoo.com e-mail-címen vagy Szilágyi-Nagy Imolánál a 0721 248 465-ös mobilszámon. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.