Felhívás!

RMDSZ-kampányzáró

„Élni a hó alatt is lehet, de csattogó szélben érdemesebb” – ezzel a Farkas Árpád-idézettel indította az RMDSZ kampányzáró sajtóértekezletét Antal Árpád. Azt mondta: „ez határozta meg” a több mint egy évtizedes „közös kiállásukat” Tamás Sándor megyetanácselnökkel.

Antal Árpád a sepsiszentgyörgyi közösség hangulatát és összetartozását emelte ki.
– Sokan vagyunk olyanok, akik szeretjük ezt a várost, nem csak azok, akik engem támogatnak, hanem azok is, akiknek más opciójuk van, és azok is, akik ellenem indultak. Ez utóbbiak több pozitív kritikát fogalmaztak meg, amelyeket meghallgattam, és megköszönök. Hétfőn is felkel a nap, és szintet akarunk, és szintet fogunk lépni a várossal, ebben pedig azokra is szükség van, akik esetleg nem minket támogatnak vasárnap – mondta Sepsiszentgyörgy polgármestere, és hozzátette: a választásoknak az a tétje, hogy tud-e a szentgyörgyi közösség magas részvétellel erőt felmutatni.

Tamás Sándor úgy fogalmazott: Antal Árpáddal „könnyű volt együtt dolgozni”, mert talált a víziójuk, a nemzetpolitikai elképzelésük és a munkamódszerük.
– Ez jó bizonyíték arra, hogy 1 meg 1 az nem 2, hanem egymás mellé téve 11 – jelentette ki a megyetanácselnök.

Úgy értékelte, a kampányban nem ígértek „toronyórát láncostól”, hanem arra építettek, amit eddig megvalósítottak. Az elhangzott vádakat cáfolva azt mondta: „nem kampányoltak sem az egyházfőkkel, sem a magyar kormány tagjaival”, hanem évekig együtt dolgoztak velük, és most, ha néhány ajánló szót megfogalmaztak, azt megköszönik.

2008-ban a 31 tagú megyei tanácsban 16 RMDSZ-es volt, 2012-ben 18, 2016-ban 20, most, – a sorozatnak megfelelően – 22-re számítanak. Az elöljárók azzal zárták, hogy felkértek: „szomszédokkal és barátokkal együtt” menjünk el vasárnap szavazni. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások