Felhívás!

Rettenthetetlen Kisbakancsosok

Rettenthetetlen Kisbakancsosok Kovászna megye

Az eddigi gyakorlattal ellentétben 2021-től téli túrákat is szerveznek az Erdélyi Kárpát-Egyesület legkisebbjei, gyerekes családjai számára, hiszen akik már évek óta járnak a Kisbakancsos-csoporttal, hozzáedződtek a hegyekhez, a változatos időjáráshoz, a tavalyi bezártságban pedig mindenki kiéhezett a természetre. Az igény óriási, a túrákon már megszokott a száz főt meghaladó létszám.

Egyre többen kapcsolódnak be a természetjáró mozgalomba, ebben persze része van a jó szervezésnek és a jó kommunikációnak is, hiszen Gáspár Laci csoportalapító-túravezető minden részletre kiterjedően leszervez egy-egy túrát, a túraútvonalat és egyéb tudnivalókat (a látnivalókra, környékre vonatkozó legendákat, mondákat) a résztvevők kezébe adja. Az útvonal nehézségi foka, a távolság, szintkülönbség, a túraidő, közlekedési lehetőségek, várható időjárás szintén kötelező infók. És mert a gyerekeknek kell az önfeledt játék is, mindig van nagyobb pihenőidő szánva erre is, esetleg szalonnasütésre, egy-egy záró cukrászdázásra. Sok felnőtt gyermek nélkül is szívesen csatlakozik a színes társasághoz.

Az idei túratervben tehát havi egy túra szerepel és a megszokott „tábor”, mely egy távolabbi cél közelében eltöltött hétvégét jelent. Lesz szánkózós túra Predealra, tavaszindító a Baróti-hegyekbe, medvehagyma-kereső szintén Predeálra, virágnéző a Pogány-havasokba, feredős a bálványosi Csiszárfürdőre. A brassói hegyek sok lehetőséget kínálnak, így a tábor májusban a Fogarasi-havasokban lesz, de novemberben visszatérnek oda, a Keresztényhavas is két hónapban várja a rettenthetetlen gyermeksereget: szeptemberben a Nagy–Vánga-szakadékban, decemberben a Don-kanyar – Székely tisztás – Három fenyő útvonalon taposnak a kisbakancsosok.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.