Felhívás!

Rendkívüli szülés a megyei kórházban

Rendkívüli szülés a megyei kórházban Kovászna megye

Öt kilogrammos babának adott életet egy 160 kg-os anyuka a sepsiszentgyörgyi Sürgősségi Megyei Kórházban. A fiatal anyuka cukorbeteg, de a csecsemő egészséges – tájékoztatott a kórház. 

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház Szülészet-Nőgyógyászat osztályán, pár hete, először hajtottak végre császármetszést egy 160 kg testsúlyú fiatal anyukán. Az édesanya többek között cukorbeteg, de az újszülött egészséges, 5 kilogrammal  született és 59 cm hosszú. 

A megyei kórház tájékoztatása szerint, a szülési folyamat nem volt egyszerű, hiszen a 32 éves fiatal anyuka kórosan elhízott (3-as fokozatú). A császármetszés sikeres lebonyolítását három szülész-nőgyógyász főszakorvos, egy rezidens, egy intenzív terápiás főorvos, egy újszülött-gyógyász szakorvos és egy 8 tagból álló kisegítő személyzet segítette.

A kismama és a csecsemő is jól vannak, 6 nap után mindketten jó állapotban távoztak a kórházból. Az anyukának nem ez volt az első szülése, még két kisgyerek várta otthon.

– Mindenképp premiernek számít ez kórházunk szülészet-nőgyógyászat osztályán. Hálásak vagyunk a szakorvosoknak, ápolóknak és mindenkinek, aki segített, hogy komplikációk nélkül sikerült levezetni a szülést. Egy császármetszés lebonyolítása rendszerint egy egész csapat munkáját igényli, gratulálok a kollégáimnak az eredményes munkájukért és boldogok vagyunk, hogy a kismama és a csecsemő is jól vannak – foglalta össze a Szülészet-Nőgyógyászat osztály főorvosa, dr. András Pál.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások