Felhívás!

Rendezvényekre csak védettek mehetnek

A Kovászna megyében is növekvő fertőzési mutatókra reagálva a Kovászna megyei prefektúra e hét keddjén egy sor megszorító intézkedést léptetett életbe a 6–7,5, illetve 7,5 fölötti incidenciájú helységekben.

A 6-tól 7,5-ig terjedő mutatóval rendelkező településeken az alábbi járványügyi intézkedéseket kell tiszteletben tartani:
A hétvégéken (péntek, szombat, vasárnap) 20 óra és hajnali 5 között kijárási tilalom van érvényben, amely alól kivételt képeznek a lakhelyüket munkaügyben, halaszthatatlan orvosi segítség igénybevétele céljából, orvosságvásárlás végett vagy utazási céllal elhagyók, azok, akik idős, beteg, mozgáskorlátozott rokonokat kísérnek el. Hatósági ellenőrzés esetén az illető személyek megfelelő iratok felmutatásával (munkaügyi igazolás, recept) vagy saját felelősségre kitöltött nyilatkozat felmutatásával igazolhatják magukat. Mindezen korlátozások alól mentesülnek a védettek/oltottak, a megbetegedés utáni 15. és 180. nap közötti intervallumban levők, akik ezt a tényt igazolni is tudják.

A kereskedelmi egységek 22-ig tarthatnak nyitva, ez nem érvényes a gyógyszertárakra, benzinkutakra, személy- és áruszállítással, ételkihordással foglalkozó cégekre. Közterületen kötelező a maszkviselés, kivételt képeznek a sporttevékenységet űzők. Sportversenyeken is kötelező a maszkviselés, és csak a nézőtér 50%-a foglalható el védett/oltott személyek által. Ugyanezekkel a feltételekkel szervezhetők a szabadtéri koncertek, előadások.

Családi rendezvényeken (esküvő, keresztelő) a terem kapacitásának a felét vehetik igénybe, de nem több mint 200 személy. Megtarthatók a beltéri rendezvények is 300 főig (képzések, konferenciák) oltási igazolvánnyal rendelkezők részvételével, és minimum 2 négyzetméter biztosításával személyenként. Tüntetéseken maximum 100 személy vehet részt. A 7,5 ezreléket meghaladó mutatójú településeken egész héten érvényes az éjszakai kijárási tilalom a 22–5 órás időintervallumban. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.