Felhívás!

Reménykednek, előkerül eltűnt unokájuk

Reménykednek, előkerül eltűnt unokájuk Kovászna megye

Felkerestük Kisbaconban a Belgiumban eltűnt Németh Anita nagyszüleit, akik reménykednek abban, hogy unokájuk előkerül, bár elmondták, nem ez az első eset, hogy Anita gondot okoz a családnak.

Bár a rendőrségi közlemény úgy fogalmazott, hogy Anita anyja élettársával való nézeteltérései miatt került a gyermekvédelmi központba, ahonnan eltűnt, kiderült, hogy erről szó sincs, nevelőapja ugyanis mindent megadott neki, amire csak szüksége volt, kirándulni is sokszor elvitte, Anita azonban ennek ellenére kissé hálátlan tinédzsernek bizonyult: a novemberben 18 évet töltő lány Belgiumban sem járt rendesen iskolába, mindegyre baj volt vele – mondták a nagyszülei.

Az eltűnt lány tavaly járt itthon utoljára, akkor a szárazajtai származású, de Sepsiszentgyörgyön élő édesapjánál tartózkodott, szó volt arról akkor, hogy itthon marad, ám végül mégiscsak visszament Belgiumba.

A nagyszülők szerint ott jól élt édesanyjával és nevelőapjával, akiknek lakásuk van, Anitának és testvérének külön szobával, így arra sem lett volna igazán szükség, hogy intézetbe kerüljön. A nyelvet is jól elsajátította, édesanyja fodrászati tanfolyamra is beírattatta, még dolgozott is közben, ám iskolai kicsapongásai miatt végül is intézetbe került. Viszont már akkor mondogatta édesanyjának és nevelőapjának, hogy nem fog ott ülni, aztán végül februárban onnan is ismeretlen helyre távozott. A nagyszülőknek fogalmuk sincs arról, hol lehet, mint mondták, azóta semmilyen életjelt nem adott magáról, a bankkártyáját sem használta. Barátjáról sem tudnak, hogy lett volna, akinél esetleg meghúzhatta volna magát.

Az egészségileg egyébként is már megviselt nagyszülőket bántja az eset, sokat szomorkodnak Anita miatt, de egyebet nem tehetnek. Anita náluk nevelkedett Kisbaconban, aztán Baróton járt iskolába, utána került Belgiumba, már több éve, hogy ott lakott édesanyjával, annak élettársával és nővérével, aki már betöltötte a 18. évet. Anita szülei már régebb elváltak, a nevelőapa budapesti.

Nagyszülei meglehetősen szófogadatlan kislánynak írták le Anitát, és cáfolták, hogy nevelőapja miatt került volna intézetbe. Azt mondták, nevelőapja mindent megtett érte, nincs tudomásuk arról, hogy nézeteltérés lett volna közöttük, hacsak nem Anita feleselése, szófogadatlansága miatt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. május 21., 21:09
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Családi jó barátságban vagyunk az édesapjával és annak családjával.Tudtommal Anita alapjáraton nem egy rossz gyermek ,sőt Baróton jól is tanult míg itthon voltak.Viszont mikor elköltöztek kikerülte édesanyja figyelmét kamaszodó kislány problémái.Ritka eset,de sajnos ugy látszik idáig tud vezetni a szülői figyelmetlenség.Persze édesanyját is meg lehet érteni egyesek szerint,mert megtalálta rég elveszett boldogságát.De anyaként a gyermekemet helyezem mindenek elé!!!Márpedig ha kamaszom furcsán viselkedik(nekem is van,azért írom),annak lehetek akár én is az oka(a neveltetés)vagy ha nem is én akkor egyengetem az útját,finoman vagy jellemének megfelelően nevelem,nem pedig lepasszolom ezer idegenhez(kislánnyal egykorú barátnő)napokig és még csak nem is érdeklődök felőle!És hogy félre értés ne essék,édesapja akarta itthon maguk mellett tartani és kijavítani ami elromlott,hacsak részlegesen is!

 • User
  Dátum: 2020. május 22., 7:12
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Tinédzseri ellenállás, lelki sérülések, bosszúvágy, felbomlott tradicionális családi konstelláció, önkeresés, generációk közti kommunikációs problémák…Reményt fenntartani, bízni a Jóistenben…