Felhívás!

Rejtélyes ügyek Gidófalván

Éppen egy hónapja még Angyalos lakosai háborogtak, mert három napig nem volt vizük, most a községközpontban akadtak gondok a vízminőséggel. Lapunknak egy gidófalvi lakos jelezte a problémát: este-éjszaka kávébarna, üledékes víz folyik a csapokból, napközben kitisztul.

Miután három napig nem javult a helyzet, de magyarázatot sem kaptak a rendszert működtető Közüzemek Rt.-től, telefonon megkerestük Kozsokár Attila vezérigazgatót. Éppen miután a lapunknak jelezte a problémát, a betelefonálót felkereste a szolgáltató két munkatársa, és vízmintát vettek, de szerinte az nem segít a megoldásban, mivel napközben valójában nincs kifogásolnivaló a vízminőségen.

Telefonbeszélgetésünkkor az igazgató elismerte, több gidófalvi panaszt is iktattak ez ügyben, amire véleménye szerint más logikus magyarázat nem létezik, mint az, hogy a késő esti órákban áramszünet, áramingadozás lehet, amitől leáll a szivattyú, s amikor újraindul, felkavarja a rendszerben a vizet. Hogy honnan az üledék a vízben? A víz vastartalma lehet a probléma forrása, ami lerakódik a vezetékekre, és felkavarodik, amikor újra nyomás van a rendszerben – magyarázta az igazgató.

A fogyasztók ugyanakkor nehezményezik, hogy ahhoz, hogy a víz kitisztuljon, hosszan kell folyassák, a nagy mennyiségű felhasználhatatlan vizet viszont felszámolják nekik. Elvárnák, hogy azt levonják a számlából – fejezték ki többek is már korábban.

– A szabályzatunk úgy szól, hogy azokban az esetekben, amikor hosszabb időn keresztül nagyobb közösséget érint a probléma, vagy a szolgáltatás nem biztosított, vagy a vízminőség nem megfelelő, némi engedményt tehetünk, erre volt is példa már Kézdivásárhelyen, Uzonban, de ez hosszabb ideig fennálló és nagyobb lakosságot érintő gondoknál van. Mérlegeljük ezt az oldalát is a dolognak – mondta a vezérigazgató. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.