A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Rákapott a húsra

Rákapott a húsra Kovászna megye

Ismét lecsapott a medve Zabolán, ezúttal szerdán hajnalban a Páva végében található Epreskertnek nevezett erdős részen tört be egy esztenára, ahol egy juhot és egy malacot ölt meg.

Az esztena a településtől alig 200 méterre található.

– A juhászok csak annyit vettek észre, hogy fognak a kutyák, de mire bármit tehettek volna, a medve már végzett a juhval, és elvitte a malacot – részletezte a történteket Szabó Elena, a zabolai juhos gazda, Szabó Attila neje.

– Ez a medve már rákapott a húsra, tehát biztosan vissza fog jönni. 650 juhunk van, ez a megélhetésünk, van, amit féltsünk, mert ha betör a karámba, akkor tömeges pusztítást végez – tette hozzá az aggódó gazdasszony, megjegyezve, az eset óta leköltöztették a maradék 9 malacot és disznót a faluba, nehogy azokat is megölje a vad, ami nemrég az esztenától odébb, egy faluvégi portáról is elvitte a disznót.

Kérdésünkre Demes Botond alpolgármester elmondta: ez már a sokadik eset, hogy Zabolán gyilkol a medve, és reméli, a hatóságok mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez a veszélyes vad ne garázdálkodhasson.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. július 13., 10:22
  ÉRTÉKELÉS: 26

  Igen.”Az esztena a telepulestol 200 meterre talalhato” es az erdotol 2(ket)meterre mint ahogyan a fenykepen is lathato.Es akkor csodalkozunk,hogy a medve elviszi vagy megoli a juhaidat.Mar ugyis engedelyezve van augusztus 1-tol 175 medve kilovetese az iden ugyhogy ideje lenne ezt a hazug diverziot mar befejezni!

 • User
  Dátum: 2017. július 13., 10:21
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Tudtom szerint a meleg parti hippik az Udemere balliberalis tagjai kozt kereshetok!Ugyhogy a sajataid kozt keresd oket.De ha netan egy lehallgatassal megbizott rendor vagy akkor is a sajataid kozt keresd a buzikat,mert sajnos van ma mar a rendorok kozt is eleg ebbol a fajtabol.Meg irnek neked valamit csak az sajnos nyomdafesteket nem turne meg,ugyhogy egyelore maradjunk ennyibe.