Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Programozó-képzés a megyeszékhelyen

Programozó-képzés a megyeszékhelyen Kovászna megye

Újszerű, három féléves posztgraduális képzésen vehetnek részt mindazok az egyetemi végzettséggel rendelkező háromszékiek, akik most látják erre megérettnek a helyzetet, vagy a jobb kereset reményében váltanának szakmát.

Hirdetés
Hirdetés

Mint azt a legutóbbi Megyeinfón Tamás Sándor tanácselnök és Jakab-Barna István részletezte, a megyei és a városi önkormányzatok az IT Plusz klaszterrel szövetkezve szervezték meg ezt az oktatási formát. Az IT-szektor erősítéséről, fejlesztéséről már az évekkel ezelőtt kidolgozott megyei fejlesztési stratégia is rendelkezett, konstatálva annak igen fontos szerepét a gazdasági versenyképesség megteremtésében, illetve az életszínvonal emelésében, hiszen az informatikai szakemberek közismerten rendkívül jó kereseti-megélhetési lehetőségekkel rendelkeznek szerte Európában.

A képzés első évében 25 helyet hirdettek meg, az órákat az egyetem szaktanárai tartják személyesen és online. A másfél éves tanulmányok után, melyeket magyarul, románul, sőt angolul is el lehet végezni, az egyetemi végzettséggel egyenértékű képzést tanúsító oklevelet kapnak a hallgatók. A program költségvetése 140 ezer lej, ezt felerészben a megyei önkormányzat, felerészben Sepsiszentgyörgy állja. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2022. október 3., 20:43
   ÉRTÉKELÉS: 0

   „A képzés első évében 25 helyet hirdettek meg, az órákat az egyetem szaktanárai tartják személyesen és online. A másfél éves tanulmányok után, melyeket magyarul, románul, sőt angolul is el lehet végezni,…”

 • User
  Dátum: 2022. október 5., 16:53
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Megeri azoknak akik szeretnek 4 ev helyett masfel ev alatt ugyanazt elvegezni. Jo kereseti lehetoseg de kerdem en, hogy kinek? Az oktato tanarnak biztosan, de utana munkahelyet adnak valahol?

  • User
   Dátum: 2022. október 6., 10:55
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Miért kell a munkahelyet “adni”? Ha megtanulja és szereti csinálni nem lesz gond a munkahellyel. Csak ehhez kell a tudás, a szorgalom és a tanulni akarás.

 • User
  Dátum: 2022. október 6., 12:00
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Megvan a diplománk, jó tanulók voltunk, szorgalmasak is vagyunk, de sehol nem kapunk itthon munkahelyet, végzettségnek megfelelően. Most még másfél évig miből tartsuk el magunkat, eddig is azzal kecsegtettek, hogy jól fizető állást kapunk majd. Eltelik a másfél év és megint sehol semmi.
  Netán maga tud valami munkahelyet? Ma délután már kezdenénk is! Tanáraim is mindig azt mondták, hogy nem elég jónak lenni és szeretned amit csinálsz, hanem meg is kell tudni élni belőle!